Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv direktorice Geneze grupe Valentine Ljubešić i suradnika Davida Ilijevskog, Saše Krobota i Filipa Gele za pet kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i štetu od 57 milijuna kuna u Mirni Rovinj te hotelskim poduzećima Helios Faros i Vis.

Državno odvjetništvo je u kratkom priopćenju navelo da su dvojica okrivljenika kao odgovorne osobe četiriju trgovačkih društava na poticaj druge dvojice okrivljenika sklapanjem ugovora o poslovnoj suradnji i zakupu izvlačili novac iz trgovačkih društava u korist drugih trgovačkih društava pribavivši im tako korist od najmanje 57 milijuna kuna. Inkriminirano je razdoblje od početka 2012. do sredine 2014. godine, piše Index.

Direktorica Geneze tvrdi da je hajka krenula nakon što je prijavila Podravku i Linića

Ljubešić i ostali privedeni su početkom rujna na ispitivanje u Split. U tom trenutku šteta za koju su se sumnjičila bila je 35 milijuna kuna. Krobot i Gelo prijavljeni su da su kao predsjednici uprava društava Mirna, Helios Faros i Vis na poticaj Ljubešić i Ilijevskog sklopili štetne ugovore s njihovim tvrtkama Geneza i Geneza hoteli.

Ljubešić je na ispitivanju kazala da nije nastupila nikakva šteta jer su angažiranjem Geneze poslovni prihodi povećani za 27 posto. Ustvrdila je kako je cijela hajka na nju krenula nakon što je prijavila Podravku i bivšeg ministra financija Slavka Linića za nezakonite radnje u Mirni.

Kontaktirani suodvjetnici Nediljko Ivančević i Jadran Franceschi koji brane Ilijevskog i Ljubešić. Optužnicu još nisu dobili, a kada je dobiju, dat će svoje očitovanje.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0