Direktor Turističke zajednice SDŽ: “Zahvaljujući gasiteljima, svi gosti su na sigurnom i nisu ugroženi”

"Još jednom se zahvaljujem u ime cijelog turističkog sektora našim herojima-vatrogascima i svim gasiteljima"

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella, uputio je javnu zahvalu svim gasiteljima koji su sudjelovali i sudjeluju na gašenju požara diljem Dalmacije. Navodi kako u jučerašnjoj kaotičnoj situaciji, niti jedan turist nije ozlijeđen, a oni koji su bili na području požarišta, na vrijeme su evakuirani.


Zahvaljujući  nadljudskim naporima koje su uložile stotine vatrogasaca, vojske i gasitelja proteklih dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i organiziranosti domaćina, niti jednog trenutka nitko od oko 170 tisuća gostiju koliko ih trenutno boravi ovdje, nisu bili u opasnosti. Stoga naše najveće zahvale idu upravo gasiteljima.

Na području koje je bilo zahvaćeno požarom, trenutno je nešto manje od  40 tisuća gostiju i u turističkim uslugama sve funkcionira bez zastoja. Otkaza rezervacija i dolazaka gostiju nema, ali ima jako puno telefonskih i elektronskih upita o stanju na cestama, opskrbi i požaru koje nam stižu iz cijele Europe od gostiju koji tek trebaju stići. 10-ak vila iz gornje Podstrane sa ukupno stotinjak gostiju evakuirano je na vrijeme te ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi, a sve je to zasluga Turističke zajednice općine Podstrana. Još imamo nekoliko pojedinačnih dojava o prebacivanju gostiju, ali sveukupno govoreći  svi gosti su na sigurnom i nisu ugroženi.

Dakle svi gosti koji su bili u područjima u blizini požara na vrijeme su upozoreni i evakuirani, tako da im ni u jednom trenutku nije prijetila nikakva opasnost.

Još jednom se zahvaljujem u ime cijelog turističkog sektora našim herojima-vatrogascima i svim gasiteljima.

Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0