Direktor trogirskog holdinga uzeo novac od HDZ-ovca Brkana

Milić izlazi na izbore kao kandidat Hrvatske konzervativne stranke za gradonačelnika Trogira, a Brkan ga tereti za niz kaznenih djela

Trogirski poduzetnik i bivši vijećnik HDZ-a Vinko Brkan optužio je Ivu Milića, tehničkog direktora Trogir Holdinga, za reket i ucjenu. Milić izlazi na izbore kao kandidat Hrvatske konzervativne stranke za gradonačelnika Trogira, a Brkan ga tereti za niz kaznenih djela te raspolaže video i audio snimkama susreta u u njegovu uredu u Planom, piše Index.


Milić tvrdi da snimke nije vidio, ali zna da Brkan nešto ima. Brkan navodi da je Miliću morao platiti da mu sina Jakova vrate na posao na deponij smeća, ali i da je davao novac kako bi mogao koristiti deponij, unatoč tome što ima potpisani ugovor. Tvrdi i da mu je traženo najprije 20, a potom i 30 tisuća eura kako bi se riješio spor s Gradom i komunalnom firmom Dobrić za stari dug veći od milijun kuna.

– Zbog mojih potraživanja koja datiraju još od 2005. godine postao sam nepodoban za gradsku upravu i velikog bosa Ivu Milića. Bilo je ucjena i reketa. Sina su mi suspendirali bez zakonske osnove. Nisu ga htjeli vratiti. Jakovu su dali otkaz, kukavički. Milić je rekao da će vratiti Jakova ako njemu dam 10 tisuća kuna. Bio sam prisiljen.- izjavio je Brkan za Index.

Milić tvrdi da je Brkanova žrtva i da nije počinio ništa nezakonito.

– Jakov Brkan, sin Vinka Brkana, donedavno je bio član HKS-a. Vinko Brkan želio je pomoći stranci za izbore pa je iz tog razloga izrazio želju da povremeno donira koju kunu za materijalne troškove kampanje, uz uvjet da ga se ne spominje jer je član HDZ-a. Pristao sam i to je moja najveća greška. Sada mi je jasno kako je htio ostvariti utjecaj u Gradskom vijeću preko svog sina.- navodi Milić u priopćenju za Index.

Pročitajte cijeli tekst na Index.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0