Jučer je počela druga faza popuštanja mjera u kojoj je dopušten rad uslužnim djelatnostima te su tako sa radom počeli frizeri, kozmetičari, pedikeri,brijači.

Danas smo napravili đir po Kaštelima te posjetili par salona i provjerili situaciju na terenu. U frizerskom salonu ”Cik cak” zatekli smo jednu mušteriju na bojanju kose. Ispred ulaznih vrata nalazi se dezinfekcijsko sredstvo, djelatnice su nosile maske i rukavice a iza svakog klijenta salon se dezinficira.

– Čim smo saznali da ćemo moći raditi od 4. svibnja počela su online naručivanja. Gužve ima, ali sve uspijemo u roku obaviti. Treba nam malo duže nego inače jer iza svake mušterije moramo dezinficirati radni prostor te alat s kojim radimo. Teško je, ali takva su vremena i trebamo se naviknuti – istaknula je vlasnica salona.

– Mušterije surađuju, dolaze s maskama i pridržavaju se svih uvjeta propisanih od strane Stožera. Napominjemo da pri dolasku u salon morate ispuniti i potpisati izjavu koju je preporučio HZJZ. U kozmetičkom salonu također su gužve, žene s nestrpljenjem žele napraviti nove nokte ili se riješiti viška dlačica. Također se klijentice naručuju online, pridržavamo se svih propisanih uputa.

Na pult smo postavili pleksiglas koji nas odvaja od klijentice, nosimo vizire, maske, rukavice i nastavljamo s radom – uz smijeh nam priča vlasnica salona.

I u ovom salonu klijentice se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, dezinficiraju se ruke pri ulasku u salon te nose maske za vrijeme tretmana.

Možemo zaključiti da se život polako vrača u normalu, uz posebne uvjete. Svi ističu kako je teško raditi s tom pustom opremom, ali su sretni da mogu opet raditi i zarađivati za život.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime