DEVETNAEST JOJ JE GODINA TEK Upoznajte najmlađu kandidatkinju za gradonačelnicu u Hrvatskoj

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević za svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Vrgorca ističe da je najmlađa kandidatkinja u povijesti RH

 


19-godišnja studentina Valentina Grbavac jedan je od tri kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Vrgorcu, donosi Poslovni.hr.

Osim što je uvjerljivo najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu u toj jedinici lokalne samopouprave, Grbavac je najmlađa ikad u povijesti Hrvatske, ističu iz njezine stranke HSP dr. Ante Starčević.

Dotična stranke u subotu navečer predstavila je program i kandidatkinju za Vrgorac, a Grbavac se osvrnula na pisanja određenih medija da je “fiktivna Vrgorčanka”.

“Hercegovka sam i toga se sramiti neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu, jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu”, istaknula je mlada Grbavac.

Protukandidate će imati u Anti Praniću, kandidatu Nezavisne liste mladih i Nikolini Andačić, kandidatkinji HDZ-a.


– Kandidirala sam se iz bunta – kazala je za Dalmacija Danas Valentina Grbavac i nastavila:

– Nezadovoljna sam dosadašnjim vlastima u Vrgorcu. 20 godina se ništa konkretno nije napravilo za Vrgorac. Istina, nedavno je na vlast došao MOST, ali u tom 10-mjesečnom mandatu vidjeli smo samo restrikcije, otkaze i rezanja zbog tobožnjih ušteda. Ja sam za zapošljavanje, brendiranje naših autohtonih proizvoda koje možemo proširiti na globalna tržišta. U planu nam je otvaranje zadruga s ciljem širenja tržišta i pomoći našim poljoprivrednicima. Njima iz godine u godinu zbog nebrige vlasti biva sve teže.Je li ideologija bitna na lokalnim izborima, pitali smo Valentinu.

– Je! Mislim da svatko mora imati načela koja poštuje i stavove. Svaka stranka ima svoja načeka i ideologiju i više se vodi prema tome. Kampanja u Vrgorcu je žestoka, ima udaraca ispod pojasa. Česta su podmetanja. Recimo nogu. Jednom sam prilikom odgovorila na prozivke kroz lokalne medije, ali većinom se ne obazirem na nekorkektno ponašanje konkurencije.

Za kraj, poslala je poruku biračima:

– Vidim bolji i ljepši Vrgorac s novim radnim mjestima, s puno mladih u našem gradu, a ne da bježe iz njega!

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0