Deveti put za redom osvojile titulu europskih prvakinja: Gradonačelnik Opara primio Splitske mažoretkinje

"Ne znam postoji li u našem gradu klub koji devet godina za redom osvaja titulu europskog prvaka, ali sam svjestan činjenice da iza vaših uspjeha stoji ozbiljan, discipliniran i predan rad"


????????????????????????????????????

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je sa svojim suradnicima u Gradskoj upravi primio Splitske mažoretkinje koje su i ove godine,  deveti put za redom, osvojile titulu europskih prvakinja u juniorskim kategorijama. Na 23. Europskom natjecanju u Mažoret plesu  održanom u Italiji od 10. do 14. listopada ove godine sudjelovalo je više od 1500 natjecateljica iz 14 europskih zemalja, a Splitske mažoretkinje  bile su najbolje u Tradicionalnom mažoret plesu te Paradnoj grupi, dok su drugo mjesto osvojile u kategoriji Batonflag.


-Ne znam postoji li u našem gradu klub koji devet godina za redom osvaja titulu europskog prvaka, ali sam svjestan činjenice da iza vaših uspjeha stoji ozbiljan, discipliniran i predan rad –  kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjem prijemu čestitajući Splitskim mažoretkinjama ponovo potvrđenu titulu europskih prvakinja.

Prema riječima njihove voditeljice Bjanke Bubice Šarić, Splitske mažoretkinje kao KUD postoje od 2012. godine dok su ranije djelovale kao sportsko-rekreativno društvo.  Mažoret  je, kako je kazala, zapravo aktivnost između kulture i sporta. Trenutno njihov KUD okuplja 92 djevojčice i djevojke uzrasta od 6 do 20 godine, a upravo su one koje stasaju i odrastaju vježbajući mažoret njihov najveći uspjeh dok su odličja samo potvrda da su na pravom putu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime