Denis Ivanović je novi gradonačelnik Grada Kaštela!

Prema prvim neslužbenim rezultatima Denis Ivanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kaštela osvojio je 55 posto glasova birača, te tako osigurao pobjedu već u prvom krugu

U naredne četiri godine Kaštelima će i dalje vladati HDZ. Prema prvim neslužbenim rezultatima Denis Ivanović, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kaštela osvojio je 55 posto glasova birača, te tako osigurao pobjedu već u prvom krugu.
HDZ, kojem je on bio nositelj liste, osvojio je 48,26 posto, odnosno  sigurnih 13 vijećničkih mjesta.


U utrci za gradonačelnika Milija Baldić – Lukšić, kandidatkinja Berketove Nezavisne liste  osvojila je 21,71 psoto, a SDP-ovac Matko Kuzmanić  18,18 posto, izvjestili su s Kaštela.org .

Osim HDZ-a u Gradsko vijeće Kaštela ušli su predstavnici svih kandidacijskih lista i to pet s Nezavisne liste Josipa Berketa, četiri vijećnika će biti iz redova SDP-a, a po jednog vijećnika imat će Akcija mladih, HSP i Lista grupe birača Ivana Gotovca.

Rezultatom su zato zadovoljni u kaštelanskom HDZ-u koji u utrci za Gradsko vijeće trenutno imaju 45 posto.
– Imamo apsolutnu većinu u Vijeću, za sada sigurno 13 vijećnika, možda i još jednog – optimističan je prvi čovjek HDZ-a Kaštela Ivan Udovičić.

– Drago mi je da ćemo ostvariti bolji rezultat nego prije četiri godine, ali ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo očekivali puno više. Očekivali smo ući u drugi krug, nažalost situacija nije takva – komentirao nam je rezultate Matko Kuzmanić (SDP) nakon dvije trećine obrađenih mjesta.

Obrađena su sva biračka mjesta:
Denis Ivanović je novi gradonačelnik Grada Kaštela

GRADSKO VIJEĆE:
Akcija Mladih – 1
NL Josip Berket – 5
NL Ivan Gotovac – 1
HDZ HSS  – 13
HSP – 1
SDP-HSLS-HNS-lab.-NP – 4

Ove izbore obilježio je mali odaziv birača u Kaštelima, jer je od 35 332 građana s pravom glasa, glasovalo tek njih 32,43 posto, piše Kaštela.org .Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0