Denis Dujmović (HDS): Poštujem izjavu Ivana Puljiza, ali se ograđujem od nje!

Ne želimo Omiš u kojem vlada populizam, o kojem se piše kao o gradu "slučaju", već o gradu u kojem će većina vladati i ostvarivati predizborni program i programska načela, a oporba kao i uvijek ukazivati će na propuste, kontrolirati će i korigirati vlast" - zaključuje Dujmović (HDS) u svom priopćenju

U Omišu su sve (političke) oči uprte u tamošnje Gradsko vijeće. Ne čudi to s obzirom da gradonačelniku Ivi Tomasoviću i njegovoj Nezavisnoj listi nedostaje još jedan vijećnik da bi mogao oformiti većinu. Kao što smo to jučer pisali, Tomasović može do većine ako se dogovori s koalicijom HDS-HSP, ili čak jednim od dva vijećnika sa spomenute koalicijske liste, i/ili da se dogovori s vijećnicom SDP-a.


Jučer smo kontaktirali sve opcije koje su ušle u Gradsko vijeće, no danas se vijećnik HDS-a ogradio od mišljenja svog koalicijskog kolege iz HSP-a koji je jučer za naš portal rekao da ne dolazi u obzir bilo kakva koalicija koja bi uključivala SDP.

Priopćenje kojega je poslao izabrani vijećnik Denis Dujmović, inače predsjednik omiškog ogranka Hrvatske demokršćanske stranke, prenosimo autentično i u cijelosti:

Nakon brojnih poziva članova HDS-a čitajući vaš tekst “Neizvjesno u Omiškom gradskom vijeću: Ne dolazi u obzir koalicija u kojoj će biti SDP” kao predsjednik ogranka HDS-a u Omišu, ujedno nositelj koalicijske liste HDS/HSP i kandidat za gradonačelnika Omiša s osvojenih 14,00 % glasova na nedjeljnim lokalnim izborima ograđujem se od javnog istupa u kojem spominjete Hrvatsku demokršćansku stranku kao koalicijskog partnera Hrvatske stranke prava. Naravno pri tome poštujemo izjavu gospodina Ivana Puljiza predsjednika HSP-a i iznošenje njegovih stavova.

Smatramo nekorektnim s vaše strane da me kao nositelja zajedničke liste HDS/HSP, kao kandidata za gradonačelnika i predsjednika HDS-a niste uključili kroz izjavu u vaš objavljeni tekst.

Hrvatska demokršćanska stranka razmatrati će na svojim stranačkim tijelima eventualnu odluku o partnerstvu s NL Ive Tomasovića u slučaju da nas gos. Ivo Tomasović pozove na razgovor, poštujući prije svoga koalicijskog partnera, zalažući se za naš zajednički program, a naposljetku njegujući i načela HDS-a. Ono što sa sigurnošću možemo iščitati iz izbornih rezultata je mogućnost da gospodin Ivo Tomasović u više kombinacija može sastaviti većinu.


Izjave za javnost dok se ne završi proces formiranja Omiške gradske vlasti i formiranja gradskog vijeća HDS Omiš neće davati iz razloga što su nas u procesu predizborne kampanje izbjegle sve komercijalne novinske kuće, portali i javna sredstva priopćavanja, pa neka ovo bude jedan simbolični protest prema njima.

Ne želimo Omiš u kojem vlada populizam, o kojem se piše kao o gradu “slučaju”, već o gradu u kojem će većina vladati i ostvarivati predizborni program i programska načela, a oporba kao i uvijek ukazivati će na propuste, kontrolirati će i korigirati vlast” – zaključuje Dujmović u svom priopćenju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0