Davor Matijević o KBC Split: Kada se zbroje cifre koje su izdvojene za druge bolnice; mudrome dovoljno!

Davor Matijević oglasio se po pitanju splitskog KBC-a


Tajnik Gradske organizacije SDP-a Split, Davor Matijević, komentirao je trenutačno stanje u KBC Split kao i činjenicu da će izravno od kapitalnih ulaganja (iz Državnog proračuna koji je usvojen prošli tjedan) za splitsku bolnicu biti izdvojena tek četiri milijuna kuna.


Njegov dopis prenosimo u cijelosti.

– Splitski KBC – bolnica drugog reda

Hrvatska je među zemljama u kojima veliki broj stanovništva starijeg od 65 godina svoj zdravstveni status doživljava kao loš ili vrlo loš. Isto tako, za razliku od većine europskih država, naši građani smatraju da im nisu dostupne usluge koje bi zadovoljile potrebe primjerene njihovom zdravstvenom stanju. I liste čekanja su među najduljima u Europi, a posebno je zabrinjavajući trend porasta u posljednje vrijeme.

Situacija je posebno loša u Dalmaciji. A koliko su voljni da je poprave zastupnici HDZ-a zorno su pokazali na prošlotjednom usvajanju Državnog proračuna. Tako će od izravnih kapitalnih ulaganja, za KBC Split biti namijenjeno tek 4 milijuna kuna. Istodobno, u KB Dubravu ide 8 milijuna kuna, u KBC Osijek 8.8 milijuna, u KBC Sestre Milosrdnice 11 milijuna, u KBC Zagreb 12 milijuna, a u KBC Rijeka 102 milijuna Kuna.

Kaže g. Škorić da splitski KBC treba promatrati unutar sustava Ministarstva zdravstva. Pa evo informacija za njega – u ukupnom proračunu za KBC Split je namijenjeno cca 1.1 milijarda kuna, slično kao što je dobila Rijeka i tek nešto više od Osijeka. Međutim, čak 300 milijuna manje nego KBC Sestre Milosrdnice, a čak 1.3 milijarde kuna manje nego KBC Zagreb. Mudrome dovoljno za zaključak, – napisao je Matijević. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime