Davor Matijević: “Kolega Prljeviću baratajmo činjenicama, a ne pamfletima jer u laži su kratke noge, a i nos naraste”

"Nažalost litra i po vode makar i zamućene ne može i neće stati u bocu od litre"


Tomislav Prljević, tajnik GO HDZ Split i zamjenik direktora splitskog VIK-a odgovorio je na jučerašnji istup Davora Matijevića, tajnika splitskog SDP-a. Podsjetimo, Matijević je istaknuo da je neprihvaljivo da i dalje postoje dijelovi Splita koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu ni da grad još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom. Prljević je u svom odgovoru naveo da je SDP-ova politika prema ViK-u bila na razini kanalizacije, a na reakciju tajnika SDP-a nismo dugo čekali:


“U svom priopćenju gospodin Prljević po već uhodanoj proceduri iznosi niz neistina pokušavajući opravdati nerealna obećanja gradonačelnika Opare.

Ovim ga putem želim podsjetiti na nekoliko činjenica:

Financijska sredstva u iznosu od 7,5 milijuna kuna za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Uređaj za obradu pitke vode na Jadru osigurana su u prosincu 2015.godine u vrijeme kada intezitet i učestalost zamućenja vode na Jadru nije bio prisutan kao danas što dovoljno govori o činjenici da se o ovome projektu na vrijeme promišljalo.

U 2016.godini izrađen je projektni zadatak od strane renomiranih splitskih stručnjaka i napravljene su sve pripremne radnje kako bi se moglo pristupiti objavi javnog nadmetanja.

Nažalost, sadašnja uprava Vodovoda ovaj projektni zadatak bacila je u ropotarnicu povijesti umjesto da je krenila u nabavu studijsko-projektne dokumentacije i Projekt prepustila “struci” umjesto dnevnopolitičkim prepucavanjima.

Da se tada nastavilo sa procedurom danas bi imali studijsko-projektnu dokumentaciju i lokacijsku dozvolu, te bi se moglo krenuti u natječaj za izgradnju Uređaja.
Dinamikom koju Prljević spominje u svojoj poslanici, Uređaj za obradu pitke vode na žalost građana Splita, nećemo imati još mnogo godina tako da ćemo Ii dalje piti privremenu vodu.

Možda bi bilo dobro da stručnjak Prljević odgovori zašto splitski stručnjaci nisu smjeli pisati projektni zadatak i zašto se uporno želi jedna tehnologija obrade vode prikazati isplativijom od druge?Prljević također iznosi neistine u pogledu projekata aglomeracije Split-Solin i Kaštela –Trogir tvrdeći da je SDP protiv ovih projekata.

Upravo za vrijeme SDP-og mandata priprema ovih projekata je preuzeta od Hrvatskih voda , te je ishođeno preko 100 potrebnih dokumenata za realizaciju ovih projekata.

SDP je prilikom glasanja o sklapanju Sporazuma o partnerstvu Grada Splita i Vodovod i kanalizacija d.o.o. ostao suzdržan, ne zbog protivljenja projektima nego zbog činjenica što od uprave Vodovod i kanalizacija d.o.o. nije dobio niti jedan razuman odgovor o tome da li će poskupjeti cijena voda za građane grada Splita više nego je prikazano Studijom izvodljivosti Projekata, odnosno da li će projekti biti realizirani do kraja 2023. godine kako piše u Studiji  izvodljivosti i koje su posljedice za Split ako tome ne bude tako?

SDP je za projekte, ali ne i za povećanje cijene vode preko granica priuštivosti za građane i gospodarstvo.

SDP je za projekte, ali na način da isti budu u provedbenom, tehničkom i financijskom smislu realni, a i vrapci na granama znaju da ovi Projekti to nisu.
Nažalost litra i po vode makar i zamućene ne može i neće stati u bocu od litre.
Zato kolega Prljeviću baratajmo činjenicama ,a ne pamfletima jer u laži su kratke noge, a i nos naraste.”
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Ne mogu te nazvati gospodinom, Matijeviću jer to nisi. Tvoj program, rad proteklih godina u kvartu u kojem ne živiš, bi mogao i DORH imati posla. Poklopi se i šuti ne čačkaj mečku.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime