Posljednjih dana u Splitu su zabilježene veće količine oborina što je dovelo do zamućenja vode, pa su brojni Splićani prisiljeni prokuhavati vodu i čekati redove u lokalnim trgovinama. Ovim problemom pozabavio se i tajnik SDP-a Davor Matijević. Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

“Ne bojte se, voda je samo privremeno nepitka

“Žalosno je što u Splitu postoji još ljudi koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu. Neprihvatljivo je što Grad Split još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom…Nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika odmah ću zatražiti žurnu realizaciju projekta izgradnje alternativnog dovoda vode iz područja najbližeg slijeva rijeke Cetine, kao i izradu taložnice, jer opskrba svih stanovnika čistom i pitkom vodom ni u jednom trenutku ne smije biti dovedena u pitanje.”

Navedeno je rekao tadašnji kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara u kampanji, svega 3 mjeseca prije nego je zasjeo u gradonačelničku fotelju. Netko neupućen bi vjerojatno pomislio da je ovo možda samo predizborna slatkorječivost. Onaj tko je upućen i tko živi u Splitu je siguran da je ovo, ipak, samo predizborna slatkorječivost te samo još jedno u nizu neispunjenih predizbornih obećanja sadašnjeg gradonačelnika.

Tri godine je prošlo od kako je Krstulović Opara postao gradonačelnik Splita, a Splićani su i dalje primorani kupovati vodu za piće jer nakon prve kiše voda postaje mutna i nepitka. I dok je šteta koju je Andro napravio na Marjanu dugotrajna, ne bojte se, problem nepitke vode je, na sreću ili žalost, ipak samo privremen. Do slijedeće kiše…”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime