ĐARDIN Večeras humanitarni koncert “Lozo, evo ruke”, prikupljaju se novčana sredstva za pomoć Ivanu Lozi

Ivanu Lozi požar u Žrnovnici teško je oštetio kuću, stoga su se glazbenici udružili kako bi mu pomogli

Brojni glazbenici i bliski prijatelji udružili su snage kako bi u utorak navečer, humanitarnim koncertom “LOZO, EVO RUKE!” u Đardinu pomogli kolegi glazbeniku i dragom
prijatelju Ivanu Lozi.


Naime, njegovu skromnu kuću u Žrnovnici teško je oštetila vatra uslijed požara koji je 17. srpnja ove godine zahvatio okolicu Splita.

Koncert je započeo u 20 sati i 30 minuta, a tijekom koncerta skupljala su se novčana sredstva koja će Lozi biti uručena po svršetku svirki.

Kućni band večeras  je Jukebox Live Band iz Kaštela, a nastupaju i Čuvari Svirala, Francesco Ljubica, The Boosters band, Trio Gušt Free Jazz Band i drugi.

Ivan je prepričao kako mu je požar u sekundi promijenio život.

-Kada se požar počeo približavati Žrnovnici, nazvala me žena i obavijestila kako cijelo popodne zalijeva dvorište ne bi li tako spriječila širenje vatre. Kada sam došao kući s posla, vidio sam da je vrag odnio šalu. Požar je bio jedva kilometar od nas. Namočio sam vodom ručnik i stavio ga preko lica da se ne ugušim od dima. Prolijevao sam s ono još malo vode što je pod tlakom ostalo, nakon čega sam počeo koristiti sve što mi je došlo pod ruku: deke, majice, granje… a vatra se sve brže približavala mojoj kući.- kazao je.


– Nedugo zatim vatra je izmakla kontroli. Začuo sam snažnu eksploziju i potrčao s druge strane kuće da vidim o čemu se radi. Vatreni vrtlog visok najmanje dvadeset metara bio je u mom dvorištu. Vidio sam da mi nema spasa. Uzeo sam suprugu pod ruku i pobjegli smo automobilom. Htio sam barem njega spasiti, ako mi već kuća gori. – rekao je.

Velika sreća ovog oca troje djece je što su sva njegova djeca u to vrijeme bila na sigurnom, no materijalna šteta koja je ostala nakon požara je značajna. Vatra je progutala okućnicu, vrt, progutala je čak i dobar dio stvari u kući. Ipak, u svoj njegovoj nesreći, Ivanu je jedna okolnost izmamila osmijeh na lice. Naime, vatra je zaobišla njegovu “svetinju” i izvor prihoda – bubnjeve.Tako su Splićani odlučili pomoći svom sugrađaninu, a koliko novca je prikupljeno bit će poznato nakon koncerta.

video s večerašnjeg koncerta možete pogledati ovdje

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0