Danski novinar napadnut u Splitu, sumnjiči i vozača Ubera: “Cijelo vrijeme je pričao na mobitel, spominjao je i Dansku”

Grupa maskiranih napadača dočekala je njega i prijatelja nedaleko od apartmana nakon utakmice Hajduk - Brondby

Danski novinar Nicolas Nielsen premlaćen je nakon utakmice Hajduka i Brondbyja. Grupa maskiranih napadača dočekala je njega i prijatelja nedaleko od apartmana na Mažuranićevom šetalištu. Izudarali su ih i pobjegli. Nicolas je završio u bolnici s lomom čeljusti i potresom mozga. Sinoć je odletio u domovinu, piše Index.


Godišnji odmor nije mu ispao kako je planirao, no smatra da se radi o izoliranom incidentu i kaže kako se u Hrvatskoj inače odlično proveo. Nicolas je napad prijavio policiji, no prijavio je i vozača Ubera koji ih je vozio od stadiona do apartmana. Sumnja, naime, da je bio u kontaktu s napadačima i da je ili pomogao ili orkestrirao cijeli prepad.

– Prvo, cijelo vrijeme vožnje je pričao na mobitel, što mi je bilo neuobičajeno. Nekoliko puta sam ga čuo da spominje Danska. Znam što to znači na hrvatskom. Kada smo izašli iz vozila, nije prošlo ni deset sekundi do napada – kazao je Nicolas za Index.

Slučaj je prijavio i Uberu koji stoji na raspolaganju i čeka poziv iz policije te rezultate istrage. Vozač vozi i dalje, s njim dosad nisu imali nikakvog problema i ne ide im u glavu da bi netko riskirao posao na ovakav način.

 

Tog dana u Splitu su zabilježena tri napada na Dance, a dan ranije zabilježen je i napad u Kaštelima, piše Index.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0