DANAS PROSVJED NA MARJANU Dolazak najavio veliki broj ljudi: “Došao je i taj dan, dosta je mrmljanja sebi u bradu”

"Pozivamo sve ljubitelje Marjana da nam se pridruže"


Prebrza vožnja automobila koja ugrožava pješake na Marjanu je postala svakodnevica. Zbog sve veće opasnosti, Društvo Marjan odlučilo je organizirati prosvjednu vožnju biciklista od Instituta do Bena.


– Došao je i taj dan, kad konačno možete zajedno sa svojim sugrađanima usprotiviti se prometu na Marjanu! – poručili su na Facebooku podsjećajući da u 18:30 na rampi kod Instituta (IZOR) započinje prosvjedna vožnja biciklima do Bena, dok će isti događaj za pješake započeti u 19 sati na Benama, gdje će im se pridružiti biciklisti.

Čitav događaj prije nekoliko dana organiziran je na Facebooku, a svoj dolazak potvrdilo je više stotina ljudi. Objavu Društva Marjan prenosimo u cijelosti:

“Promet unutar Park-šume Marjan reguliran je odlukom gradonačelnika Baldasara iz 2014. godine koji je dozvolio povećanje prometa na Marjanu u korist restorana na Benama.

Trenutni gradonačelnik Krstulović-Opara nije pokazao interes mijenjati je i zabraniti promet na navedenom području, unatoč višestrukim zahtjevima Društva Marjan. Krajnji domet brige za bicikliste bilo je cvijeće koje je poslao članici Društva Marjan 2018. godine kada ju je vozilo JU PŠ Marjan oborilo kraj uvale Bene.

Svođenje prometa na Marjanu na najmanju moguću mjeru odnedavno traži i načelnik PU SD, ali gradonačenik je umjesto konkretnih poteza – promjene odluke o prometu na Marjanu, odlučio prozvati JU PŠ Marjan koja nema ovlasti mijenjati odluku, već isključivo provodi odluku gradonačelnika.Stoga pozivamo sve ljubitelje Marjana u posjedu bicikle da nam se pridruže prosvjednoj vožnji od rampe kod Instituta do Bena 01.08.2020. (subota) u 18:30.

One koji na Marjanu više uživaju u šetanjama i koji su nas često kontaktirali zbog prebrze vožnje automobila na Marjanu koja ugrožava njih i njihove najmlađe, pozivamo da dođu na parkiralište kraj Bena u 19:00h gdje ćemo zajedno s biciklistima poslati jedinstvenu poruku da želimo zabranu prometa na Marjanu! Vidimo se!” poručili su i pozvali bicikliste da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. Dokle god gamad ka “rico” upravlja Marjanom preko političkih usluga ništa od toga.
    Rico je odlučija uništiti Marjan i od toga neće odustati, cila priča o nekom podkornjaku je farsa da se devastira Marjan.

  2. Dok se netko ne žrtvuje za ovaj napaćeni grad i ne skrati vlaja za cilu vlašku glavu i tako pošlje poruku ostalim vlajima koji uništavaju ovaj grad nema nam mira.
    9mm za keruma, idi u ogorje pa gori uništavaj govno vlaško.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime