DAN OTVORENIH VRATA U KBC-u SPLIT Besplatno i bez uputnice pregledajte usnu šupljinu, glavu ili vrat

Cijela manifestacija je zamišljena u cilju podizanja svijesti o karcinomu usne šupljine među općom populacijom i među strukom, isticanje poznatih rizičnih čimbenika i važnosti redovitih pregleda

Ovog se tjedna diljem svijeta obilježava Svjetski tjedan svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata. Cilj ove akcije je podignuti svijest građana o bolesti i naglasiti važnost provođenja redovitih pregleda u svrhu što ranijeg otkrivanja bolesti.


Svjetski tjedan svjesnosti o karcinomu usne šupljine, glave i vrata obilježava se u većim gradovima Hrvatske, a akcije u Splitu organiziraju splitski Medicinski fakultet Sveučilišta, Hrvatsko društvo za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata te Hrvatsko društvo za oralnu medicinu i patologiju Hrvatskog liječničkog zbora u suradnji s KBC-om Split.

Cijela manifestacija je zamišljena u cilju podizanja svijesti o karcinomu usne šupljine među općom populacijom i među strukom, isticanje poznatih rizičnih čimbenika i važnosti redovitih pregleda. Bez obzira što su dijagnostičke i terapijske mogućnosti napredovale, nažalost, i dalje se većina slučajeva dijagnosticira tek u uznapredovalom stadiju bolesti. U Hrvatskoj je smrtnost je i dalje neprihvatljivo visoka.

Danas ne propustite Dan otvorenih vrata u KBC-u Split za građanstvo. Imat ćete priliku pregledati usnu šupljinu, glavi i vrat i to potpuno besplatno, bez uputnice i prethodne najave.

PROGRAM:

UTORAK 9. 4. 2019.


10:00 – 14:00 Dan otvorenih vrata oralno kirurške ambulante Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split (Križine)

14:00 – 18:00 Dan otvorenih vrata maksilofacijalne polikliničke ambulante Odjela za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split (Firule)SRIJEDA 10. 4. 2019.

10:00 – 12:00 Preventivni pregled usne šupljine za branitelje i invalide Domovinskog rata

17:00 – 19:00 Preventivni pregled usne šupljine za branitelje i invalide Domovinskog rata

ČETVRTAK 11. 4. 2019.

17:00 Predavanja za javnost na Medicinskom fakultetu u Splitu seminarska učionica B103 u sklopu Festivala znanosti

– Predavanje Rano otkrivanje oralnog karcinoma
Doc.dr.sc. Livia Cigić, dr.med.dent., spec. oralne medicine

– Predavanje Onkološki pacijent u ordinaciji dentalne medicine
Doc.dr.sc. Ivana Medvedec Mikić, dr.med.dent., spec. endodoncije s restaurativnom dentalnom medicinom

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime