“Dalmacijo sve ti cvitalo”: Promocija domaćih delicija na splitskoj Rivi

Gosti sajma imat će priliku uživati u vinima, likerima, prirodnim sokovima, maslinovom ulju, pršutu, panceti, sirevima, soparniku, kulenu, inćunima, kupinovom vinu, medu i brojnim slatkim delicijama

U sklopu projekta “Split moj grad – Štorija o Splitu” na splitskoj rivi, na dnu Marmontove u petak će se održavati 22. sajam autohtonih proizvoda pod sloganom “Dalmacijo, sve ti cvitalo..”


Glavni cilj je promocija autohtonih dalmatinskih proizvoda, ali i kontinentalnih eko proizvoda, kao i pomoć proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda s obiteljskih imanja.

– Vjerujemo da će projekt “Split moj grad – Štorija o Splitu” biti vrlo uspješan jer samo ovaj dio projekta, ovaj sajam autohtonih proizvoda, je vrlo prepoznatljiv. OPG gospodarstva, obrtnici i zadruge itekako znaju na koji način skrenuti pozornost na sebe i svoj rad. Svojom tradicijom, kvalitetetom svojih proizvoda, kao i svojom profesionalnošću prilagodili su se EU standardima.

Ovaj projekt osim sajma biti će obogaćen i kulturno-turističkom ponudom Splitsko-dalmatinske županije kao i ostalih županija Lijepe naše i njime želimo doprinijeti još jednom veliku promociju našeg grada, koji je vječno mlad, koji živi urbanim ritmom već 1700 godina, sa srcem u Dioklecijanovoj palači i dušom koja svakog dočekuje raširenih ruku, grad koji predstavlja vrata kulture regije Dalmacije.

Sajam “Dalmacijo, sve ti cvitalo…” će predstaviti autohtone proizvode i dati priliku proizvođačima koji svoje kvalitetne domaće proizvode prezentiraju širem tržištu. Na ovoj manifestaciji želimo da se osjeti i doživi cijela Hrvatska kroz mirise i okuse bogate gastro ponude te kroz sliku izvornih hrvatskih suvenira. – kažu organizatori.

Svaki proizvod sa sobom nosi povijest područja iz kojeg dolazi, nasljeđe iz davnih vremena koje treba održavati, čuvati i razvijati. Uzvanici i gosti sajma imat će priliku uživati u vinima, likerima, prirodnim sokovima, maslinovom ulju, pršutu, panceti, sirevima, soparniku, kulenu, inćunima, kupinovom vinu, medu i brojnim slatkim delicijama. Pored prehrambenih proizvoda na sajmu će biti izloženi i decoupage radovi, sapuni, prirodna kozmetika, suveniri, nakit.Svečano otvaranje sajma je u petak, 8. lipnja u 11 sati na Rivi – dno Marmontove, Trg Franje Tuđmana 4. Voditeljica sajma bit će Edita Lučić-Jelić s Radio Dalmacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime