Gradski vijećnik stranke Pametno Renato Čupić osvrnuo se na svom Facebook profilu na policijsku prijavu predsjedniku GV Juri Šundovu da je s lažnom medicinskom dokumentacijom i pečatima dobio vojnu invalidninu, te povukao usporedbu s Majom Sever.

-Kakva smo mi to država kad Maja Sever nije Hrvatica, a Jure Šundov je veliki Hrvat? Po čemu se to mjeri? Kilaži? Visini? Zgrtanju novca? Veličini prevare? Funkciji? Postoji li nekakav Hrvatomjer koji jednima dopušta sve, a drugima ništa? E moj narode … mora proći još puno vremena izgleda kako bi Hrvatska postala moderna demokratska država s uređenim sustavom, poštenim pravosuđem i moralnim civilizacijskim normama … duga cesta …  – napisao je Čupić.

Nekoliko sati kasnije objavio je i tko je sve potpisao za glasanje o povjerenju Šundovu.

-Potpise za glasanje o povjerenje Juri Šundovu potpisali su: Pametno 7, Most 4 (Pauk nije nazočan, SDP 2 (Kotur i Markić), Batarelo nije htjela). Potrebno je 12 potpisa. HDZ je zatražio pauzu od 5 minuta radi dogovora o stavljanju ove točke na Dnevni red. ? Jakov je u ime ovih 13 vijećnika samo upitao Šundova je li istina da je podignuta krivična prijava protiv njega na što on nije htio odgovoriti. Zbog toga tražimo razrješenje, s obzirom na težinu optužbi i to od strane policije. – napisao je Čupić.