Danas u 17 sati na mjesnom groblju u Radošiću zakazan je posljednji ispraćaj Marijana Gjirlića, vozača Prometa, dobrovoljnog vatrogasca i prije svega vrhunskog čovjeka koji je ove srijede izgubio borbu s teškom bolešću.

Njegovi kolege iz Prometa samoinicijativno su crnom vrpcom na retrovizorima raznih autobusnih linija odali posljednju počast svom dragom kolegi.

Vrijedi navesti kako se Marijan posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”.

– Ponosno je nosio zvanje Vatrogasnog dočasnika te isticao plamenice za hrabrost i požrtvovnost i spomenice za 20 godina aktivnosti. Bio je član zapovjedništva, sudjelovao je na mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama i natjecanjima diljem Hrvatske. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama. Vječno ti hvala za sve što si činio – između ostalog piše u priopćenju DVD-a Kaštela.


1 KOMENTAR

Comments are closed.