Mjesni odbor Srinjine reagirao je na video koji se nedavno proširio društvenim mrežama pod nazivom “Idejni projekt kompleksa Srinjine”.

U videu se govori o sanaciji Karepovca i načinu zbrinjavanja i odlaganja budućeg komunalnoog otpada Splita i drugih gradova i općina koji gravitiraju Splitsko – dalmatinskoj županiji. Prema ideji Stipe Latkovića koju je razradio navodni Institut interdisciplinarnih tehnologija u Splitu, na području Srinjina, u starom kamenolomu, izgradila bi se tvornica za ekološko zbrinjavanje otpada, odnosno spalionica.

S obzirom da je ova ideja naišla na brojne kritike mještana Srinjina, ali i drugih građana, predsjednik Mjesnog odbora Srinjine Toni Čović osjetio je potrebu javno se očitovati protiv ovog projekta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Drage mještanke i mještani Srinjina moram Vas obavijestiti u vezi “spalionice ” u Srinjinama koja je zadjih dana proširila putem društvenih mreža. Ovo je stara reportaža koja se prikazivala na Tv Jadranu, i MO Srinjine je odmah reagiralo i alarmiralo i grad Split i županiju Splitsko-dalmatinsku.

Da bi se ovaj projekat realizirao potrebna je suglasnost i grada i županije, od obje službe sam dobio priopćenje da je ovaj projekat NEREALAN, NEZAKONIT i PRAVNO NEIZVEDIV.

Vijeće MO Srinjina osuđuje ovaj projekat, i sve one koji žele realizaciju spalionice u Srinjinama. Obećajem Vam dok je ovaj sastav MO Srinjine možete biti mirni jer nećemo dopustiti nikakve projekte koji će ugroziti naše Srinjine.

I dalje smo u kontaktu s gradom i županijom po ovom pitanju da nebi netko nešto pokušao.
Možete mirno uživati u proslavi ovih blagdana i nove 2018 godine.

Predsjednik MO Srinjine,
Toni Čović


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0