ČOPOR PASA NOĆU LUTA SPLITOM “Nekontrolirano iskaču na cestu, nadležni ne reagiraju”

Apel Splićanina o čoporu pasa koji luta ulicama Splita

Početkom studenog naša čitateljica upozorila je javnost na događaj koji se zbio u noći koju je nazvala “Noć horora”. Žena koja živi na Pazdigradu tvrdi da nekoliko pasa već mjesecima terorizira ovaj splitski kvart i to tako da su spomenuti psi ubili i ranili ogroman broj životinja, većinom kućnih ljubimaca. Sve se događa noću, a Splićanka sumnja da se ne radi o psima bez vlasnika jer su uredni i ugojeni.


Sada nam se javio i čitatelj s Mertojaka koji je potvrdio ovu priču.

– Psi lutaju gradom, ima ih pet. Možda su bezopasni za ljude, ali sigurno nisu za ove manje pse. Trenutno lutaju po Mertojaku, motali su se oko kontejnera tražeći hranu. Pratio sam ih neko vrijeme pa nazvao policiju koja me proslijedila nadležnom za ovakve slučajeve.

Čovjek s kojim sam razgovarao je rekao da je upoznat s ovim čoporom pasa ali da ih ne može uhvatiti niti išta napraviti bez naredbe za uspavljivanje. Dakle on zna da psi lutaju već neko vrijeme ali to ne može riješiti, – čudi se naš čitatelj.

Ističe i kako psi lunjanju po cesti te je samo pitanje vremena kada će izazvati sudar s ne daj Bože nekim težim posljedicama za one u automobilima.Također, za pse kaže da su u vlasništvu Bože Majića poznatijeg kao Božo Transportet kojeg često možemo vidjeti na ulicama Splita kako gura kolica s bocama.

Na problem s ovim čopor pasa upozorila je još 12. studenog i Marijana Puljak iz stranke Pametno na Aktualnom satu splitskog GV.– – Ne želimo da se dogodi neko veće zlo. Primili smo nekoliko prijava, no problem je da nakon dojave ne možete uhvatiti nekoga na licu mjesta. Komunalci i koncesionari obilaze redovito područje. Problem je taj moment naići. To nisu psi lutalice, netko te pse dovede, – kazala je tada Puljak.

Problem do danas nije riješen. Pitanje je kada će biti i na koji način. Ostaje nam samo čekati i nadati se da ovaj čopor pasa neće napraviti neko veće zlo, izgristi neko dijete ili odraslu osobu kao crveni alarm institucijama da se pokrenu.

POVEZANI SADRŽAJ:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime