ČLANOVI HGSS-a OREBIĆ BIJESNI: U papučama, kupaćim gaćicama i bez mobitela krenuo na vrh planine!

HGSS Orebić upozorio je građane i turiste da pokažu malo više ozbiljnosti i da ne čine ove nesmotrene poteze!

Unatoč brojnim upozorenjima koje članovi HGSS-a šalju putem medija, društvenih mreža, ističu na tablamma i kartama- ljudska, slobodno je nazovimo glupost, nema kraja.


Naime, HGSS Stanica Orebić na svom je službenom Facebook profilu objavio još jednu priču o ljudskoj neopreznosti, nesmotrenosti i neozbiljnosti kako prema sebi samima, tako i prema drugima.

Naime, strani državljanin je u srijedu u papučama,, kupaćim gaćicama, bez vode i mobitela, krenuo u “osvajanje” 672 metra visokog vrha Žalina. Iako je vidjevši rotacijska svjetla, raskrvavljen i s poderanim papučama uspio pronaći put nazad (iako su ga članovi GSS-a već tražili), ova priča mogla je završiti i s puno ozbiljnijim posljedicama.

Post prenosimo u cijelosti:

“Doista je nevjerojatno što sve može nekome pasti na pamet i da svojim krajnje nepromišljenim ponašanjem ugrozi vlastitu sigurnost pa i više od toga. Sinoć je u 22:10 po privatnom pozivu te potom u koordinaciji sa Centrom 112 žurno organizirana potraga za stranim državljaninom (1968.) koji se je uvečer, iz valjda samo njemu poznatih razloga, doslovno u šlapama, kupaćim gaćicama, bez vode i mobitela, odnosno bez ičega, uputio od crkvice Sv.Jakova u Mokalu uzbrdo prema 672 m visokom vrhu Žalina, dijelu brda Supine iznad Postupa. Pošto se nije vraćao kući, obitelj je alarmirala dežurne službe i zatražila pomoć. Izgubljeni je, nakon što je u podnožju ugledao rotacijska svjetla, shvatio što je napravio te se sam nekako uspio vratiti nazad, uprkos pocijepanim šlapama i raskrvavljenim nogama. Za to vrijeme ga je petoro članova HGSS Stanice Orebić već tražilo po brdu. Prema riječima maštovitog turista isti je „osvojio“ vrh, vidio je suprotnu stranu, te se sam vratio nazad. Akcija je završena u 23:10 pozivom da se izgubljeni vratio kući iako je avantura u uvjetima paklenih vrućina vrlo brzo mogla završiti dehidracijom i mnogo ozbiljnijim posljedicama. Uz sva upozorenja putem medija, uz sve moguće informacije, karte, table, uz sve dosadašnje tragične avanture ipak nažalost izgleda da malo što može pomoći u sprječavanju ovakvih događaja. Krajnje je vrijeme za malo više ozbiljnosti i odgovornosti prema sebi i ljudima oko sebe, ostavite se ludosti i ležite u hladu. Barem do prvog mraza!”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=587506924972979&id=178615129195496″ bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0