Prethodne noći došlo je do prelijevanja vode preko nedavno rekonstruirane ceste između Strožanca i Žrnovnice i to točno na području prije nekoliko mjeseci proširenog parkirališta trgovine Ribola.

Kako su nam javili brojni čitatelji, voda se preko parkirališta i nogostupa prelijeva na cestu gdje otječe na suprotnu stranu. Problem je tim izraženiji jer je noćas ovdje bilo ispod nule pa su se i na kolniku i na nogostupu povremeno stvarale zaleđene površine koje su predstavljale opasnost za pješake i vozače.

Pravi izazov bio je odlučiti koga kontaktirati oko ovog problema. Područje na kojem se sve dogodilo administrativno pripada Općini Podstrana, cesta je na granici Podstrane i Splita, pa bi problematika trebala interesirati splitski Vodovod i kanalizaciju, a postojeći vodovodni sustav pod ingerencijom je Mjesnog odbora Žrnovnica, a ne splitskog Vodovoda i kanalizacije.

ViK: Više ćemo znati u ponedjeljak

Krenuli smo redom. U ViK-u su rekli da su u dva navrata slali svoje ljude na teren te da nisu utvrdili da se radi o problemu s vodovodnim instalacijama. Pretpostavljaju da se radi o slivanju oborinskih voda jer su zadnjih dana pale veće količine oborina, no čeka se ponedjeljak da se vidi hoće li voda prestati teći.

Mjesni odbor Žrnovnica: Nema dojava o puknuću cijevi

Od tajnika Mjesnog odbora Žrnovnica doznali smo da oni nemaju bilo kakvih dojava ili saznanja da je došlo do puknuća cijevi.

Podstrana: ………………….

S obzirom na to da se radi o njihovom području, Općina Podstrana bi sa svojim komunalnim redarima trebala pregledati o čemu se radi, ali usprkos našim nastojanjima da dobijemo informaciju od načelnika Bartulovića, to do pisanja ovog teksta nismo uspjeli.

Čitatelji koji žive na području na kojem se ovo događa naglašavaju da se voda na ovom području nije nikada pojavljivala do napravljenog iskopa za parking.

Ponovno moguće zaleđivanje

Bilo kako bilo, voda i dalje teče, a noćas su temperature zraka blizu nule. Ostaje nadati se da neće nitko stradati dok se ne utvrdi što se događa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime