Komisija za koncesije Splitsko-dalmatinske županije danas je na radnom sastanku odlučivala o koncesiji na Benama. Kako je izvijestio na svojoj Facebook stranici vijećnik MOST-a Ante Čikotić, koncesija za Bene neće biti izdana. U svojoj objavi iznio je niz argumenata na temelju kojih je donesena ova odluka, a glavni je da se prvo pričeka odgovor građevinske inspekcije o utvrđenim izvidima iz listopada ove godine. Poznato je da teniski tereni na Benama nemaju ni jednu potrebnu dozvolu, dok sportski tereni nemaju uporabnu dozvolu. Dakle, kad se utvrdi legalnost građevina na Benama i postupi po rješenju građevinske inspekcije može se ići dalje u postupak davanja koncesije za Bene.

Čikotićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas sam sudjelovao u radu komisije za koncesije. Točka dnevnog reda je uvala Bene na Marjanu.

Zastupao sam stav da se o odluci o davanju koncesije za Bene ne bi smjelo glasati dok se ne dobije dobije odgovor što je građevinska inspekcija utvrdila izvidima koji su bili u tijeku u listopada ove godine. Iz zemljišnika se vidi da čak ni teniski tereni nemaju lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu. Kad se rješi pitanje uporabne dozvole sportskih terena i septička jama zasigurno će županija imati bolje prihode od koncesijske naknade i uređeniji prostor što nam je i cilj.

Tek nakon toga, kad se utvrdi legalnost građevina na Benama i postupi po rješenju građevinske inspekcije može se ići dalje u postupak davanja koncesije za Bene uz poštivanje svih dostavljenih uvjeta nadležnih institucija, među kojima je i obveza saniranja septičke jame i naravno novog Pravilnika koji smo nakon afere bivše županijske vlasti i pritisaka javnosti i Mosta donjeli.

Naš prijedlog je bio da se i grad Split kao zainteresirana strana javi na budući natječaj.

Danas nakon konstruktivne rasprave smo argumentima uspjeli uvjeriti ostale članove da idemo putem van sivih zona na korist građana, Marjana, grada Splita i županije SD.

Hvala predstavnicima županije, civilnog društva i grada što smo stali na branik javnog interesa.” – napisao je Čikotić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0