Martin Pauk od danas više nije vijećnik Mosta. Ostat će u gradskom vijeću, kao nezavisni. Otkrio je to novinarima čelnik splitskog Mosta Ante Čikotić.

– Martin Pauk je mlada osoba koja ima širok spektar interesa, od vanjske politike do ideoloških tema. Nama je u gradskom vijeću to malo preširoko. I dalje ćemo surađivati na zajedničkim temama borbe protiv korupcije, transparentosti i da mladi ostanu živjeti u Splitu. Dali smo mu slobodu da djeluje kao nezavisni vijećnik u suradnji s Mostom. To je sve, nema nikakve drame. – rekao je Čikotić i dodao:

– Mi smo fokusirani na komunalne teme, poboljšanje kvalitete života, a njega više zanimaju teme vanjske politike, ideološke. Ovo je dokaz da Most, kao što smo obećali, podiže nivo plitičke kulture i na jedan civiliziran način smo napravili odmak i dali kolegi Martinu slobodu da iznosi svoje osobne stavove.

Na upit novinara kojji su to ideološki istupi zasmetali Mostu, rekao je kako se radi o temama vanjske politike.

– Prvenstveno vezano za teme koje je otvarao za Kataloniju, Srbiju, Sloveniju. To su teme koje nadilaze Gradsko vijeće. Dosta smo dugo razgovarali i on jednostavno ima gen za vanjsku politiku i želi se u tom smjeru profilirati. – rekao je Čikotić i dodao kako to ne mora značiti da Pauk neće biti na listi Mosta na sljedećim izborima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0