Zanimljivo, upravo se uoči današnjeg požara na TTTS-u na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća raspravljalo o požaru koji je na na tom području buknuo u srpnju ove godine.

VELIKI POŽAR KOD TTTS-a Crni oblak dima nad istokom Splita, gori veliki ilegalni deponij

Ante Čikotić iz Mosta nezavisnih lista kazao je da je dana 29. srpnja na području Žrnovnice buknuo je ogromni požar što je dovelo do stvaranja toksičnog dima.

Ante Čikotić

– Brzom intervencijom on je ugašen, a tvrtka koja je vlasnik je tog postrojenja je Eko komunalije plus iz Splita. Ona je 24. kolovoza 2018. dobila suglasnost grada Splita i ishodila je dozvolu za gospodarenje tim otpadom. Očito je dozvoljeno toj firmi da na toj lokaciji prikuplja otpad, prihvaća ga, skladišti ga i reciklira. Sve ove procese za 193 kategorije otpada. Sve se to obavlja na 230 kvadrata zatvorenog skladišta te 550 kvadrata otvorenog prostora. Grad Split je dao suglasnost ovoj firmi da 193 kategorije i 800 tona otpada skladišti na tom prostoru, kako je to moguće, kako je moguće izdati takvu dozvolu za takvo područje? Utvrdio sam osim toga da ta firma za to područje nema potrebitu građevinsku dozvolu – naglasio je postavljajući pitanje Ante Čikotić.

Andro Krstulović Opara je odgovorio:

– Ni gradonačelnik, ni njegovi zamjenici ne mogu utjecati na samostalni odjel upravo izdavanjem dozvola. Pitanje koje ste postavili bit će proslijeđeno pročelnici i ona će vam dati odgovor u što bržem roku. Iskreno prvi put se susreće s ovim pirenjem. Mi nemamo nadležnost nad ovim problemom, tako da vaše kompleksno pitanje bit će objašnjeno pisanim putem – odgovorio je Krstulović Opara.

FOTO I VIDEO Planule bale papira i plastike: Veliki požar na TTTS-u kroz oči vatrogasacaKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime