Kako je bilo najavljeno, hladna fronta sredinom dana je prošla preko sjevernog dijela Dalmacije, a onda se u poslijepodnevnim satima premještala preko sjevernog i južnog dijela Dalmacije.

Za vrijeme prolaska fronte, ponegdje su pale obilnije oborine. Grmljavinsko nevrijeme je iza 13 sati zahvatilo šire splitsko područje. Pri tome je najviše kiše palo u Žrnovnici, a to je nekih 27 litara po kvadratnom metru u samo pola sata.

 

Zbog toga su nastale kratkotrajne bujice, a rijeka se uslijed obilnih oborina zamutila. U Solinu je palo 20 litara kiše po kvadratnom metru, a u Splitu uglavnom 10-ak. Grmljavine i pljuskova bilo je i drugdje u Dalmaciji. Primjerice, obilne oborine pale su na području između Baške Vode i Brela. U najvišim planinama Dalmacije kiša je okrenula na snijeg iznad 1400 m/nv.

U sjevernoj Dalmaciji je već nastupilo razvedravanje, koje će se postupno proširiti do kraja dana na cijelu obalu. Na sjevernom Jadranu puše umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji je zapuhao umjeren do jak zapadnjak i sjeverozapadnjak, koji će do večeras okrenuti prolazno na buru uz slabljenje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime