Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 40 i 18 godina i dva maloljetnika, u dobi od 17 i 15 godina, koje se sumnjiči za teške krađe.

Tako se 40-godišnjaka sumnjiči da je u društvu dva maloljetnika, u noći s 1. na 2. studenog 2018. godine, u mjestu Pridraga provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle su ukrali veću količinu raznih cigareta i drugih proizvoda u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također ih se sumnjiči da su u noći  s 25. na 26. lipnja ove godine u Briševu provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali veću količinu raznih cigareta i novac, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a da su s 24. na 25. srpnja ove godine u Vrsima provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali veću količinu raznih cigareta u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isto tako sumnjiči ih se i da su 9. kolovoza ove godine u Vrsima pokušali provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, u čemu nisu uspjeli.

Nadalje, 40-godišnjaka i 18-godišnjaka, te maloljetnika u dobi od 17 godina, se sumnjiči  da su u noći s 21. na 22. rujna ove godine u Gornjem Karinu provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali veću količinu raznih cigareta i novac, ukupne u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, te da su u noći s 25. na 26. rujna ove godine u Škabrnji provalili u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle su ukrali razne artikle.

Na kraju, 40 i 18-godišnjaka te maloljetnika u dobi od 17 godina se sumnjiči da su u 5.listopada oko 2.35 sati u mjestu Gornji Karin, po prethodno smišljenom planu i s ciljem da se materijalno okoriste, osobnim vozilom došli do trgovine u vlasništvu 58-godišnjakinje kojom prilikom su sprječeni u svom planu od strane policijskih službenika te su se udaljili u nepoznatom pravcu dok je u blizini trgovine pronađeno vozilo koje su koristili. Na mjestu događaja izvršen je očevid te je po nalogu izvršena pretraga vozila kojeg koristi 40-godišnjak, a kojom  prilikom je pronađen provalnički alat koji je oduzet. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 40-godišnjaka je pronađeno još provalničkog alata, što je oduzeto.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 40-godišnjak je u nedjelju, 6. listopada,  uz kaznenu prijavu zbog teških krađa predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok su prema ostaloj trojici, nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđene  kaznene prijave.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime