Četiri kanadera i jedan air tractor poslani danas na požarišta diljem Dalmatinske zagore

Bjesnili su danas požari u Dicmu i Muću

Četiri kanadera CL-415 i jedan airtractor poslani su danas na  požarišta kod Dicma i Muća u Dalmatinskoj zagori u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestila je večeras Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).


Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, upućene su oko 17 sati u akcije gašenja požara kod Dicma i Muća u Dalmatinskoj zagori u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na požarištima su četiri Canadaira CL-415 i jedan airtractor koji, kako se navodi, djeluju sukladno situaciji na terenu i prioritetima gašenja.

Od početka protupožarne sezone gasili su 195 požara

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone – od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 195 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 67 u Splitsko-dalmatinskoj, 47 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1630 sati naleta, izbacile oko 47.600 tona vode, te prevezle 219 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0