CAMMEO GRUPA O PROSVJEDIMA TAKSISTA: “Država bi morala omogućiti ravnopravnu tržišnu utakmicu i jednake uvjete za sve”

Očekujemo od institucija da nas nakon dvije godine napokon zaštiti od ilegalnih taksi-prijevoznika.

Taxi grupa Cammeo osvrnula se na današnje prosvjede taksista u Splitu i Dubrovniku. Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:


“Cammeo Grupa ne sudjeluje u prosvjedu, niti današnjem niti onom prošlog mjeseca u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Razloge za prosvjed razumijemo, ali smo čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti.

Vjerujemo u institucije te pozdravljamo odluku Ministarstva prometa da od suda zatraži gašenje aplikacije koja omogućava nezakonito obavljanje taksi prijevoza, kao i sve druge inspekcijske aktivnosti protiv SVIH koji posluju van granica zakona.

Iako se zalažemo za promjenu zakona, veći broj taksi dozvola i manja administrativna opterećenja, ne pristajemo na zamjenu teza da liberalizacija tržišta znači isto što i dopuštanje nekome da radi nezakonito. Država bi morala omogućiti ravnopravnu tržišnu utakmicu i jednake uvjete za sve.

Očekujemo od institucija da nas nakon dvije godine napokon zaštiti od ilegalnih taksi-prijevoznika. Za klijente se trebamo boriti kvalitetom usluge, a ne povlaštenim položajem pred zakonom”, napisali su.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0