Svega 3 dana od početka prodaje bilo je dovoljno da ulaznice za cabaret “Splićanke” najavljen za 6. listopada nestanu!

Kako ne bi razočarali svoju publiku Gradsko kazalište mladih i Amadeus events otvorili su drugi termin u nedjelju 20. listopada u 19:30 sati.

Fenomen “Splićanki”  nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica – izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme koja svoju popularnost duguje upravo Vama draga publiko, jer Vaše pohvale najzaslužnije su za vjetar u leđa koji su “Splićanke” kao rijetko koja predstava u Splitu dobile.

Mnogi stalni posjetitelji predstava u organizaciji Amadeus eventsa ovu predstavu su pogledali i po nekoliko puta što je najbolji pokazatelj da publika “Splićanke” naprosto obožava.

“Zaista nas raduje ovakav interes za predstavu. Ponajviše jer od srca mislimo da naše “Splićanke” svojim trudom, radom i davanjem sebe do kraja na svakoj izvedbi to itekako zaslužuju. Publika nas kontaktira ne samo iz Splita i njegove okolice, već i iz čitave Dalmacije i s otoka pa svima njima ovim putem poručujemo kako iskreno cijenimo njihov trud da dođu do Splita samo da bi pogledali “Splićanke”. Upravo zbog vas učinit ćemo sve da se uskoro vidimo u svim mjestima diljem Dalmacije i Hrvatske”, kazala nam je Anet Rožić u ime organizatora.

A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno mlada zvijezda splitskog glumišta Ana Uršula Najev.

A one same redom će Vam reći kako guštaju igrati Splićanke kao nijednu predstavu dosad dok vrsno isprepliću na pozornici glumu, ples i pjevanje!

– Guštam igrat Splićanke jer publika uživa. Puknem ka cvrčak, ogolin dušu, pokažen tilo, zapivan, zaplešen a publika se smije, daje mi podršku i ka da kaže: sve je kako triba bit, na svitu si zbog ljubavi – takav je Split – kazala je Nada Kovačević.

– S velikim zadovoljstvom mogu reći da mi je predstava Splićanke jako draga zbog toga što su osjećaji i energija koju kolegice i ja dobivamo od reakcija publike tijekom predstave nevjerojatni. I toliko smo je puta odigrale pred mnogobrojnom publikom i svaki put je i nama iznova zanimljiva, emotivna i zabavna. Sa sigurnošću mogu reći da sam jako sretna što sam dobila u svojoj karijeri priliku za ovakvu ulogu – kazala je Mia Vladović.

– Gušt mi je igrati Splićanke jer volim taj žanr u kojem se isprepliću gluma, ples, pjevanje! Konkretno u mojoj priči prozivam sve one koji ne čiste kakice od svojih ljubimaca da se počnu kulturno ponašati i očiste. Da se može normalno hodati bez straha da ćemo nagaziti na “minu”! Da naš Split bude primjer grada ne samo svojom lipotom nego i čistoćom – mišljenja je Lidija Florijan.

 – Splićanke više nisu samo jedna predstava. Brojka od 10.000 ljudi koji su pogledali taj “fenomen” govori sama za sebe. Moram priznati da je proces nastajanja bio među težim procesima rada u mojoj karijeri. Tim više je posebno iskustvo igrati moju Ivanu. Za tu ulogu sam baš emotivno vezana. Svaki put kad igramo Splićanke imam posebni dnevni ritual. Od uvijek istog ručka, popodnevnog odmora, do ponavljanja teksta uvijek u isti sat. Dan izgleda kao nekakav obred jer igranje te uloge iziskuje posebne mentalne i fizičke pripreme. Svatko tko je gledao znat će o čemu pričam, a saznat će i oni koji će je tek pogledati. Najzanimljiviji dio priče je taj što svaki put uživam slušajući kolegice kako igraju, svaki put otkrijem neku novu bazu, svaki put umirem od smijeha. Inteligentna, britka, sarkastična, promišljajuća dva sata kazališnog ludila – Ana Gruica Uglešić.

– Nakon vatrenog krštenja na prepunoj Tvrđavi Gripe reakcije su bile odlične, a meni izniman užitak unatoč velikoj tremi pred premijeru, tako da jedva čekam sljedeću izvedbu. Priključila sam se postavi alternirajući kolegicu Anetu Gotovac i ovo je prva predstava stand up – cabaret forme u kojoj igram pa mi je jako izazovno i zabavno. Uz puno glazbe, plesa i smijeha, na sceni vlada fenomenalna energija a to se, vjerujem, prenosi i na publiku stoga Vas s radošću očekujemo u što većem broju – kazala je Ana Uršula Najev.

A najbolji opis predstave dolazi od autora i režisera “Splićanki” Ivana Lea Leme.

– Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane – rekao je Lemo.

Cabaret ‘Splićanke’ je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze – od smijeha naravno!

Jer svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!

Ulaznice su u prodaji po cijeni 80 kn, a za sve studente i umirovljenike uz popust od 25% cijena ulaznice je 60 kn.

Prodaja ulaznica: blagajna dvorane “Lora” svaki dan od 14. listopada (ponedjeljak) u vremenu od 16 do 19 sati  te online na www.croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime