Kao što smo prethodno objavili, danas je održana prezentacija projekta budućeg autobusnog i željezničkog kolodvora u Kopilici.

POVEZANI SADRŽAJ 

Za vrijeme vožnje vlakom smo popričali s ministrom Olegom Butkovićem, gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i županom Blaženkom Bobanom.

– Došli smo u Split jer smo odlučili mjesečno održavati sastanke u Splitu oko realizacije veliki projekata. Zahvaljujem se gradonačelniku i županu zbog dobre suradnje koja je preduvjet za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od takvih je željeznica, koja bi u konačnici trebala povezati zračnom lukom. Zbog toga su danas potpisani ugovori koji su preduvjet da rasteretimo centar grada do početka turističke sezone, rekao je ministar Butković.

Gradonačelnik Krstulović Opara je na pitanje o metrou odgovorio da vjeruje da će isti jednog dana biti funkcionalan.

Župan Boban je rekao da je do vremena Mediteranskih igara ovo je bila jedna od najfrekventijih stanica.

– Sjećam se da su mladi iz Solina uvijek čekali vlak i dolazili vlakom u centar grada i ovo je najvažnija stvar.

Vjerujete li u realizaciju projekta?

– Ovo vodi Grad Split i svaka im čast na hrabrosti. Projekt je nužan zbog rasterećenja centra Splita, a i zbog puno bržeg dolaska u Split iz Kaštela i Solina. Vjerujem da će se projekt realizirati. PoznavajuĆi Andru, kad on za nešto zagrize, to i odradi do kraja, zaključio je Boban.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime