Burazin: “Prosvjed zbog Frljića u Splitu bio je pristojan i uljuđen”

Burazin je u priopćenju komentirao javni prikaz prosvjeda koji je HRAST organizirao ispred splitskog HNK na dan izvođenja predstave "Naše nasilje i Vaše nasilje" Olivera Frljića

Predsjednik splitske podružnice HRAST-a Mihael Darko Burazin poslao je priopćenje za medije u kojem komentira javni prikaz prosvjeda ispred splitskog HNK. Radi se o prosvjedu koji je HRAST organizirao 24.travnja na dan izvođenja predstave “Naše nasilje i Vaše nasilje” Olivera Frljića u sklopu 27.Marulićevih dana. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Ovim priopćenjem želimo obraniti istinu jer se ovih dana ponovno u nekim lijevim medijima prosvjed protiv Frljićeve predstave etiketira kao „rijetko viđen prosvjed primitivaca i vjerskih fanatika“, kao da im nije bilo dovoljno selektivno i tendenciozno izvješćivanje o protestnim okupljanjima prilikom izvođenja Frljićeve predstave „Naše nasilje i vaše nasilje“ na festivalu „Marulićevi dani“ u Splitu. Tada su tražili incidente kako bi prosvjednike prikazali kao skup primitivaca i ekstremista. Da je prosvjedni skup bio dostojanstven kako priliči liku i djelu Marka Marulića najbolje govori snimka prosvjeda dostupna na https://www.youtube.com/watch?v=yMCZwAkej4A. Molim Vas da pogledate tu snimku i sami se uvjerite što je u odnosu na taj događaj bila istina, a što namjerno i selektivno iskrivljavanje istine.

Uostalom mišljenja sam da ako je netko primitivac i provokator onda je to sam autor predstave Oliver Frljić.

Mišljenja sam također da predstava nema nikakvu umjetničku vrijednost nego je ciljano napravljena da ponižava i vrijeđa kršćane i muslimane i grad i državu u kojoj se predstava izvodi zbog čega sam i podnio kaznenu prijavu protiv autora i indendanta HNK u Splitu.

Mišljenja sam dalje da nije problem u autoru jer on to ciljano radi već je problem u njegovim suradnicima u Republici Hrvatskoj koji su javni djelatnici i primaju plaću iz državnog proračuna koji mi porezni obveznici punimo.

Ne bi na primjer bio problem režirati predstavu gdje Sv. Sava silazi sa oltara i siluje kozu ili ovcu koju su za tu priliku obukli u srpsku zastavu ali sam siguran da niti jedan indendant srpskog narodnog kazališta ne bi takvu predstavu stavio na repertoar kazališta niti bi mu to dozvolila srpska ministrica kulture.


U tome je glavni problem !

Mihael Darko BurazinMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0