Burazin: “Prosvjed zbog Frljića u Splitu bio je pristojan i uljuđen”

Burazin je u priopćenju komentirao javni prikaz prosvjeda koji je HRAST organizirao ispred splitskog HNK na dan izvođenja predstave "Naše nasilje i Vaše nasilje" Olivera Frljića

Predsjednik splitske podružnice HRAST-a Mihael Darko Burazin poslao je priopćenje za medije u kojem komentira javni prikaz prosvjeda ispred splitskog HNK. Radi se o prosvjedu koji je HRAST organizirao 24.travnja na dan izvođenja predstave “Naše nasilje i Vaše nasilje” Olivera Frljića u sklopu 27.Marulićevih dana. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Ovim priopćenjem želimo obraniti istinu jer se ovih dana ponovno u nekim lijevim medijima prosvjed protiv Frljićeve predstave etiketira kao „rijetko viđen prosvjed primitivaca i vjerskih fanatika“, kao da im nije bilo dovoljno selektivno i tendenciozno izvješćivanje o protestnim okupljanjima prilikom izvođenja Frljićeve predstave „Naše nasilje i vaše nasilje“ na festivalu „Marulićevi dani“ u Splitu. Tada su tražili incidente kako bi prosvjednike prikazali kao skup primitivaca i ekstremista. Da je prosvjedni skup bio dostojanstven kako priliči liku i djelu Marka Marulića najbolje govori snimka prosvjeda dostupna na https://www.youtube.com/watch?v=yMCZwAkej4A. Molim Vas da pogledate tu snimku i sami se uvjerite što je u odnosu na taj događaj bila istina, a što namjerno i selektivno iskrivljavanje istine.

Uostalom mišljenja sam da ako je netko primitivac i provokator onda je to sam autor predstave Oliver Frljić.

Mišljenja sam također da predstava nema nikakvu umjetničku vrijednost nego je ciljano napravljena da ponižava i vrijeđa kršćane i muslimane i grad i državu u kojoj se predstava izvodi zbog čega sam i podnio kaznenu prijavu protiv autora i indendanta HNK u Splitu.

Mišljenja sam dalje da nije problem u autoru jer on to ciljano radi već je problem u njegovim suradnicima u Republici Hrvatskoj koji su javni djelatnici i primaju plaću iz državnog proračuna koji mi porezni obveznici punimo.

Ne bi na primjer bio problem režirati predstavu gdje Sv. Sava silazi sa oltara i siluje kozu ili ovcu koju su za tu priliku obukli u srpsku zastavu ali sam siguran da niti jedan indendant srpskog narodnog kazališta ne bi takvu predstavu stavio na repertoar kazališta niti bi mu to dozvolila srpska ministrica kulture.U tome je glavni problem !

Mihael Darko BurazinMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0