Bulj u Vrgorcu: Županija mora biti servis svima nama, a ne onima koji betoniziraju plaže

“Županija mora biti servis svima nama, a ne onima koji betoniziraju naše plaže, kao što je u Makarskoj Blaž Petrović, kao što je na Zlatnom ratu njihova kriminalna organizacija”, poručio je Bulj okupljenima na preidzbornom skupu

Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj posjetio je Vrgorac, grad koji uspješno vodi Nezavisna lista mladih na čelu sa Antom Pranićem.


– Prilikom izglasavanja državnog proračuna kontaktirao sam Miru Bulja stotinu puta, on je svim snagama zastupao interese brdsko-planinskog područja te je dao amandman koji nije usvojen, nakon toga Miro Bulj odbio je glasovati za proračun. Meni je time dokazao da je principijelan čovjek kojemu je interes naroda koji ga bira na prvome mjestu – istaknuo je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Jedna od glavnih tema druženja s građanima i konferencije za medije u Vrgorcu bio je projekt spojne ceste Ravča-Drvenik koja bi mogla rasteretiti trajektnu luku Split i preko Drvenika omogućiti turistički razvoj srednjo-dalmatinskih otoka. Ta cesta bi omogućila da se od otoka Hvara do autoceste A1 na kopnu dođe u svega 30 min.

– Lokacijska dozvola, usklađenost sa prostornim planovima i studija utjecaja na okoliš postoje. Ono što nedostaje je volja i želja da se ovom kraju pomogne, a to sadašnje vodstvo niti Boban nemaju. Ovaj projekt je svojim potpisom na zajednički memorandum konkretno imenom i prezimenom i službenim pečatom podržalo preko 20 gradonačelnika i načelnika i to dovoljno govori koliko je važan. Postavlja se pitanje zašto Bobanu nije važan – kazao je Bulj.

Naveo je da bi ova cesta trebala biti prioritet svima koji žele dobro ovom kraju, a Blaženko Boban očito ne spade među takve te je dao čvrstu garanciju da će Županija pod njegovim vodstvom ovaj projekt smatrati prioritetnim jer koliko je važan za otočno stanovništvo toliko i za Dalmaciju općenito.

– Nepravednom indeksacijom Vrgorac i slični gradovi proglašeni su razvijenim i to je velika obmana. Ogromna šteta nam je načinjena time, više puta sam to u Saboru spomenuo nego itko drugi. Boban kao zamjenski zastupnik koji je sjedio iza mene nikada to nije spomenuo i na taj način je pokazao koliko mu je stalo do ovoga kraja. Pozvam Dalmatince da mi daju glas i tako omoguće da njihova županija bude servis njima, a ne “onima koji betoniziraju naše plaže – zaključio je Bulj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0