Bulj: “Srbi su branili Knin i ovdje ostali živjeti, nećemo dopustiti da Vučić unosi razdor među ljude”

Na kninskoj tvrđavi pripadnici Savjet branitelja Mosta žestoko su osudili Vučićev govor i nedostatak reakcije hrvatskih institucija

Savjet branitelja Mosta NL danas je na kninskoj tvrđavi održao konferenciju za novinare zbog izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića izrečene na Kosovu da „hrvatske šahovnice nikada nije bilo u Kninu i da je Slobodan Milošević bio dobar lider“, jer smatraju da ova izjava ukazuje na ozbiljnost situacije na koju nisu reagirali ni predsjednica RH, ni premijer, niti nadležne institucije.


Predsjednik Savjeta za branitelje Mosta NL Vlado Marić i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj upozoravaju kako Ministarstvo vanjskih poslova nije reagiralo i uložilo protestnu notu, te poduzelo druge mjere prema Republici Srbiji.

– Vučićevo velikosrpsko ponašanje došlo je do vrhunca, njegove izjave su neprihvatljive, ali i nisu toliko neočekivane, jer je on huškač i sudionik velikosrpske agresije koji se nije nikada ispričao i izrazio žaljenje za agresiju. Međutim, iznenađuje nas šutnja najviših hrvatskih institucija od predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade i Sabora i koalicijskog partnera predstavnika dijela Srba Milorada Pupovca. Isto tako iznenađuje nas i šutnja Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata. Zar ćemo svi zaboraviti da je za hrvatski grb koji se zavijorio u Kninu poginulo više od 15.000 hrvatskih vojnika i civila. Savjet za branitelje Mosta nezavisnih lista ne može šutjeti i ne nazvati ovakve pojave pravim imenom – rekao predsjednik savjeta Vlado Marić.

Miro Bulj je ukazao na potrebu da se zbog huškačkog ponašanja i izjave prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom, riješi pitanje ratne štete i pitanje dokumentacije o nestalim osobama.

– Hrvatski barjak i grb su stoljećima u Kninu i tako će i ostati. Vučić svojom huškačkom politikom unosi razdor među ljude, među kojima nema sukoba ni incidenata. On želi izazvati sukob među ljudima, jer je čak 9.000 branitelja srpske nacionalnosti i mi nikako ne želimo dijeliti ljude po nacionalnosti. Srbi su branili Hrvatsku i ostali živjeti u ovoj državi. U Kninu ljude ne treba iseljavati, nego useljavati, stvarati bolje uvjete života. Zar ćemo dopustiti da Šešeljev učenik Aleksandar Vučić narušava sve ono što smo do sada postigli – rekao je Bulj.Vlado Marić je zaključio kako se Mostov Savjet za branitelje odlučio naći na kninskoj tvrđavi zbog zajedničke budućnosti u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, simbolu otpora velikosrpskoj agresiji i simbolu mira i suživota, koji baš suprotno željama Aleksandra Vučića i svjedoči miru i toleranciji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime