Bulj se izborio za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Sinju

Osigurana su sredstva za kupnju udžbenika za 1994 osnovnoškolca na području Grada Sinja

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja prilikom donošenja proračuna  prihvaćen je  amandman kojega je predložio Miro Bulj ispred kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista u visini od 1.700.000 kuna čime su osigurana sredstva za kupnju udžbenika za 1994 osnovnoškolca na području Grada Sinja od drugog do osmog razreda.


Miro Bulj godinama se kao gradski vijećnik zalaže da sinjski osnovnoškolci imaju pravo na besplatne udžbenike, a kao saborski zastupnik nastavio se zalagati da to pravo ostvare svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj. Nepravda koju često ističe odnosi se na činjenicu da primjerice Zagreb svojim osnovnoškolcima osigurava besplatne učenike, dok u nerazvijenim krajevima taj teret pada na osiromašene roditelje.

– Ovakve podjele suprotne su odredbama o ustavnoj jednakosti te potiču iseljavanje i demografsko izumiranje u dvije trećine naše Domovine. Nažalost, većina političara o ovome šuti. I kao vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, nastavio sam se zalagati da Županija, kao osnivač svih osnovnih škola, osigura besplatne udžbenike svim njihovim učenicima. Nažalost, pripadajući amandman Kluba Mosta nezavisnih lista nije prihvaćen, pa su pravo na županijsku potporu za besplatne udžbenike ostvarili samo učenici prvih razreda osnovnih škola – ističe Bulje te dodaje kako je prihvaćanje ovog amandmana Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista kojim je osiromašeni Grad Sinj osigurao svim učenicima sinjskih osnovnih škola besplatne udžbenike “velika pobjeda nakon dugogodišnje borbe i jasna poruka i motiv županijskim i državnih vlastima da ovo pitanje riješe pravedno na korist svih hrvatskih osnovnoškolaca.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0