Bulj pred zgradom Županije: Zbog kriminalne politike HDZ-a, Zagora danas ima 40 posto manje stanovnika nego prije 25 godina

"U ovoj zgradi su najveći kočničari njenog razvoja, prvi radni dan kao župan slijedi revizija štetnih ugovora o koncesijama i javnim nabavama" - kazao je Bulj

Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj, zajedno s kandidatima za zamjenike Ivanom Kovačićem i Matom Rebićem,i saborskom zastupnicom Ivanom Ninčević-Lesandrić i Antom Čikotićem održao je konferenciju za medije ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije.


Bulj je najavio da će mu, bude li izabran za župana, prvi potez biti rebalans županijskog proračuna, besplatni udžbenici i besplatan prijevoz učenicima osnovnih škola i studentima, samostalnost Domova zdravlja i ukidanje svih štetnih ugovora, a svog je protukandidata Blaženka Bobana (HDZ) optužio da predstavljanjem projekata laže i obmanjuje javnost.

 Bulj je upozorio da je njegova županija, iako najljepša i najveća u Hrvatskoj, zaboravljena od HDZ-ove vlasti, a pogotovo od onih “koji su ju vodili iz Zagreba”. Kao glavne “krivce” spominje dosadašnjeg HDZ-ovo župana Zlatka Ževrnju i “elite koje su županijom upravljale na kriminalan način, zbog čega danas imamo Dalmatinsku zagoru u kojoj je 40 posto manje stanovnika nego prije 25 godina, prazni su nam otoci, dok mlade obitelji svakodnevno putuju”.

Revizija ugovora o koncesijama

Posebnu pažnju obratio je na ugovore o koncesijama: „Jučer sam posjetio Zlatni rat, koji je postao sinonim za otimanje onoga što je naše, najavljujem da ću prvi dan na radnom mjestu župana zatražiti reviziju i ukidanje svih štetnih ugovora o koncesijama, javnim nabavama i natječajima za uhljebljivanje njihovih političkih podobnika i rodbine. Donijet ću rješenje o razrješenju svih imenovanih u tvrtke i ustanove u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije koje je imenovao župan protivno interesu naroda!”

Birači u nedjelju mogu izabrati promjenu – narodnog župana

– Želim poručiti da birači u nedjelju mogu izabrati promjenu, narodnog župana koji će im otvoriti vrata i koji će se boriti za svakog pojedinca od obespravljenog do intelektualca. Bit ću borac za svako dijete. Obećajem da će mi prvi potez biti rebalans proračuna, besplatni udžbenici i besplatan prijevoz učenicima osnovnih škola i studentima. Donijet ćemo odluku o samostalnosti Domova zdravlja, imat ćemo ih 13 samostalnih, a po ulasku u zgradu ću vidjeti koliko ima radnih mjesta i razriješiti one koji su kočili razvoj županije od upravnih vijeća, nadzornih odbora i revizija, pa sve do štetnih ugovora, natječaja za zapošljavanje i javnih nabava koji će biti ukinuti – poručio je.

 Ocijenio je kako je županijska Lučka uprava HDZ-u služila kao “Fimi media, odnosno kao bankomat”, te da je u zgradi županije “zapravo najveće zlo”. Biračima je poručio kako je, ostanu li na vlasti isti ljudi, “bolje da nemamo županiju”. Svoga protukandidata iz HDZ-a Blaženka Bobana prozvao je da nema hrabrosti s njim se sučeliti pred narodom zbog “suza heroja i radnika koji su ostali na cesti”, pa mu je poručio da najavom i predstavljanjem infrastrukturnih projekata laže i obmanjuje javnost.

“Uhljebljivanje jedini projekt HDZ-a”

– Jedini projekt HDZ-a je uhljebljivanje svojih članova obitelji i podobnika dirigiranih od predsjednika gradskih podružnica – istaknuo je Bulj te ponovno Bobana pozvao na sučeljavanje oko svih, kako je kazao, lažnih projekata. – Narode, izaberite me, imat ćete narodnog župana, bit ću borac za Dalmaciju. Ako Zagreb ima proračun od osam milijardi kuna, imat će ga i Splitsko-dalmatinska županija. Neka oni iz Zagreba maknu svoje šape s Dalmacije. Neće centralizirati naš novac, već će on ostajati u našoj županiji – poručio je Bulj.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/mirobuljMOST/videos/1557046471006464/” bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0