Bulj poručio Kaštelanima: Kaštelansko su gospodarstvo uništili oni koji danas rade u Županiji

Splitska – dalmatinska županija do sada je bila svrha sama sebi, vrijeme je da se probudimo i zato građane pozivam da izađu na izbore te mi daju potporu kako bi imali narodnog župana - kazao je Bulj u Kaštelima

“Dalmacijo, vrime je!” – Slogan je to koji Mostov kandidat za župana Splitsko – dalmatinske županije, Miro Bulj, koristi u ovoj predizbornoj kampanji, a uputio ga je ove subote i građanima Kaštela, s kojima se družio nekoliko sati.


Zajedno sa suradnicima i prijateljima, među kojima je bio i donedavni državni tajnik, Ante Čikotić, Miro Bulj boravio je u Novom, Starom i Lukšiću, pozdravljajući se s građanima, još jednom obavio kupovinu spize na starosejskom pazaru i ribarnici, pri čemu je i pojedine sugrađane obradovao namirnicama za subotnji ručak, popio kavu u jednom od gradskih kafića i pozvao Kaštelane da, unatoč činjenici da  su novo gradsko vodstvo izabrali u 1. krugu lokalnih izbora, izađu na izbore i slijedeće nedjelje te odluče o novom županu, piše Kastela.org.

Razgovarajući s Kaštelanima, Bulj je istaknuo kako su Kaštela dokaz lošeg upravljanja Županije tijekom 25 godina, a kao primjer naveo je problem nedostatka zdravstvenih usluga. Naglasio je i potrebu da sva djeca u Hrvatskoj imaju jednaka prava.

– S ovog mjesta obećajem da će Kaštela imati samostalni dom zdravlja, da će lokalna uprava imati upravljanje nad izborom specijalizanata i specijalista u domu zdravlja i da će Kaštelani  te cijela Dalmacija imati jednake uvjete u zdravstvenoj zaštiti kao što imaju u Zagrebu. Isto tako žalosno je da u Kaštelima, koja su drugi grad po veličini u županiji, imamo školu koja radi u tri smjene, koja prokišnjava, gdje nedostaje obična kreda. I dok naša djeca ne budu imala uvjete kao djeca u Zagrebu, ja se neću prestati boriti. Djeca u županiji imat će već slijedeće školske godine besplatne udžbenike, besplatan prijevoz i u mom mandatu ću riješiti da djeca u školi imaju i besplatan obrok. Ja se mogu i hoću boriti protiv političkih elita iz Zagreba, jer neću biti, poput Blaženka Bobana, zamjenski župan i nisam imenovan iz Zagreba, ja nemam gazdu i nikome se neću dodvoravati.

Splitska – dalmatinska županija do sada je bila svrha sama sebi, vrijeme je da se probudimo i zato građane pozivam da izađu na izbore te mi daju potporu kako bi imali narodnog župana, župana koji neće uhljebljivati svoje podbodnike niti u Županiju niti u tvrtke, nego će se boriti za svakog čovjeka i svaki pedalj naše županije, od otoka i priobalja do zaleđa – poručio je Bulj i najavio izmjene i u upravljanju pomorskim dobrom te dodjeli koncesija na pomorskom dobru.


Bulj je iznio i optužbe o povezanosti propalog kaštelanskog gospodarstva i uhljebljivanja u Županiji, javlja Kastela.org.

– Činjenica da su oni koji su uništili kaštelansko gospodarstvo danas na radnom mjestu u Županiji, kao da su bili nagrađeni za uništavanje gospodarstva. Ja sam čovjek koji će služiti narodu, boriti se za svakog gospodarstvenika, poduzetnika, poljoprivrednika, ribara i težaka, a mog protukandidata Blaženka Bobana pozivam na sučeljavanje da iznesemo činjenice kome i kako služi Splitsko – dalmatinska županija, tvornica političkih podobnika i rodbinskih uhljeba – poručio je iz Kaštela Miro Bulj.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0