Bulj o Plenkoviću: “Napravio je Zadru i Dalmaciji najgoru reklamu, ovo je sramotno i ispod razine nezakonitog”

"Negativnu reklamu napravio je i našim turističkim djelatnicima, koji su i inače u teškom položaju"

Miro Bulj

Nositelj liste Mosta za 9. izbornu jedinicu Miro Bulj ocijenio je u srijedu u Zadru da je premijer Andrej Plenković za taj grad i Dalmaciju napravio najgoru reklamu.


Krivnja za koronu na Adria Touru je na organizatorima, ali ponajprije na premijeru i Nacionalnom stožeru, rekao je Bulj na konferenciji za novinare ispred Opće bolnice.

Umjesto reklame, koju je radio sebi, napravio je najgoru moguću reklamu za Zadar i Dalmaciju, istaknuo je.

“Došao sam u Zadar da pošaljem poruku narodu koji me zove sa zadarskog područja i ostatka Dalmacije u strahu zbog ponašanja Andreja Plenkovića”, rekao je Bulj i dodao da su u samoizolaciji gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin te fotograf koji je snimio kontakt premijera i zaraženog tenisača Novaka Đokovića na Adria Touru.

“Negativnu reklamu napravio je i našim turističkim djelatnicima, koji su i inače u teškom položaju. Ovo je sramotno, ispod razine nezakonitoga, nepoštovanja mjera na koje se pozivaju građani, koji se proglašavaju bioteroristima”, ocijenio je Bulj.

Istaknuo je da je Plenković pokazao “diktatorski stav, nepoštovanje zakona”, a za Vilija Beroša i ekipu Nacionalnog stožera je rekao kako je “stvarno u pitanju stožerokracija”, čemu treba stati na kraj.


“Pa nije Plenković faraon, nije mu ovo ćaćina država, već država sviju nas”, ocijenio je Bulj.

Stomatologinja iz Kaštela Milija Baldić-Lukšić, četvrta na listi Mosta, smatra kako će zbog tog slučaja rasti broj zaraženih u Zadru.“Sadašnja situacija pokazuje da je riječ o lošoj organizaciji, kako Civilne zaštite, tako i samog ministra Vilija Beroša. Je li došao ovamo i uvidio koliko je malo testiranih u Zadru s obzirom na broj kontakata vezanih uz Adria Tour? Govorimo da imamo mali broj pozitivnih na koronavirus, ali stvar je u tome da se radi malo testiranja”, rekla je Baldić-Lukšić.

Drugi na listi Mosta Ivica Ledenko smatra da je zdravlje građana, posebno Zadrana, pretpostavljeno političkim interesima HDZ-a.

“Ovo je žalosno i kažnjivo, a kazne su i do godinu dana. Molim institucije da prouče članak 238. i podignu kaznene prijave protiv onih koji su svojim nečinjenjem, odnosno činjenjem, doveli do ovakve predstave u Zadru. Oni moraju biti kažnjeno gonjeni i adekvatno sankcionirani”, zaključio je Ledenko.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime