Novi napad na vozače splitskog Prometa dogodio se kasno sinoć i to unutar parkiranog autobusa na stanici na splitskom Lovrincu. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, oko 23:30 dvojica muškaraca napala su Prometovog vozača koji se nalazio u Prometovoj “trici”.

Nakon što su ga fizički napali, oteli su mu službeno torbu s višednevnim utrškom. Vozač je dozvao hitnu pomoć koja ga je hitno prebacila u KBC Split, a o svemu je obaviještena i policija.

Događaj su nam potvrdili u PU splitsko-dalmatinskoj.

– Napad se zbio oko 23:20 na području Lovrinca u autobusu javnog gradskog prijevoznika Promet. Vozača su napala, a potom i opljačkala, dva maskirana muškarca. Napad je izvršen nekom vrstom tvrdog predmeta, vozač je zadobio nekoliko udaraca po tijeku – doznajemo u splitskoj policiji.

Iz pouzdanih izvora doznajemo da su muškarci tukli vozača dok je bio na podu. Prve informacije govore da bi se trebalo raditi o mlađim muškim osobama za kojima se intenzivno traga. Vozač je zadobio ozljede na području glave, a požalio se također na bol u natkoljenici, te na vrtoglavicu.

Ovo je samo jedan u nizu napada na Prometove vozače posljednjih godina. Iako su iz vodstva Prometa i iz sindikata često upozoravali na napade, očito je da mira za vozače i dalje nema.

– Žalosno je da se ovo događa i ponavlja da čovjek na radnom mjestu mora pretrpjeti ovakav napad. To najoštrije osuđujem. Već smo prije isticali da želimo povećati sigurnost naših vozača i kroz izmjene zakona da se ovakvi napadi tretiraju kao napad na službenu osobu – kratko nam je kazao direktor Prometa, Tomislav Vojnović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime