Brodosplit kreće s revitalizacijom pogona u Strmici kraj Knina

Brodosplit kao dio DIV grupe nakon provedenog restrukturiranja i dostizanja pokazatelja održivosti prema kriterijima koje je postavila Europska Komisija što je bio i jedini cilj, sada je u poziciji revitalizirati svoj pogon u Strmici kraj Knina

Brodosplit kao dio DIV grupe nakon provedenog restrukturiranja i dostizanja pokazatelja održivosti prema kriterijima koje je postavila Europska Komisija što je bio i jedini cilj, sada je u poziciji revitalizirati svoj pogon u Strmici kraj Knina. Pogon je potpuno devastiran u ratu, a prije su se u njemu proizvodili dijelovi brodske opreme.


Ponukani vrlo dobrim iskustvom poslovanja DIV-a u Kninu u kojem je najprije 2003. kupljena imovina bivšeg TVIK d.d. u stečaju te odmah obnovljena stara tvornica da bi 2013. otvorili potpuno novu, danas najveću tvornicu standardnih vijčanih spojeva u Europi, čija se cjelokupna proizvodnja izvozi. U tom je razdoblju od 2003. do danas zaposleno 500 radnika, koji se trend i nastavlja. Revitalizacijom Pogona Strmica koja je dio Brodosplita, ali i DIV grupe dodatno bi se nakon početnih ulaganja otvorilo na desetke novih proizvodnih radnih mjesta, što bi vjerujemo doprinijelo i dodatnom razvoju toga kraja.

Brodosplit je otvaranjem novih tržišta brodova visoke turističke kategorije u poziciji organizirati i podržati proizvodnju u Hrvatskoj brodskih dijelova i opreme koja se sada uvozi, a čijom bi se proizvodnjom u potpunosti zadovoljila potreba Brodosplita i cijele DIV grupe, s konačnim ciljem izvoza na otvoreno svjetsko tržište. S obzirom na kapacitete, opremu, tehnologije kojima raspolaže DIV-ova Podružnica Knin, Brodosplitov Pogon u Strmici svakako će imati podršku i oslonac u tom dijelu kako bi svoje ciljeve dostigao čim prije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0