Ukrcajem na baržu za transport velikih tereta u Brodosplitu je obavljena još jedna isporuka mega sekcija za MSC Cruises putnički brod koji se gradi u Monfalconeu i Carnival Cruises putnički brod koji se gradi u Margheri kod Venecije u Italiji.

Radi se o složenim dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to mega sekcija pramca s elementima veza i sidrenja za MSC Cruises putnički brod, i pramčani bulb, najistaknutija struktura pramca za Carnival Cruises. Ukupne težine preko 1.100 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Jedna od sekcija, pramčani bulb sekcija oznake G1 je dužine 23 m, širine 10 m, visine 11 m i težine 352 tone, dok je druga sekcija pramca oznake H3 dužine 33 m, širine 41 m, visine 11 m i težine 780 tona.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s 4 linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), svaka pojedinačno s 20 osovina, koji do sada u Hrvatskoj nitko nije izvodio.

Obavili su ga ‘Brodosplitove’ tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za ovakvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru i potvrdili jedan od najvećih inženjerskih potencijala u regiji.

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime