Britanski Channel 4 na obilježavanju 110 godina turizma u Kaštelima u Veleposlanstvu RH u Londonu

Snimanje emisije za Channel 4 od velike je važnosti za razvoj ne samo percepcije Kaštela, već i posebnih oblika turističke ponude u Hrvatskoj koji se kao takvi sve više traže na britanskom tržištu

Veleposlanstvo RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sj. Irske u Londonu, povodom 110 godina turizma u Kaštelima organiziralo je, uz podršku Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, u prostorijama hrvatskog veleposlanstva svečanost „Celebration of 110 years of tourism in the Croatian Kaštela“.


Događanju je prisustvovala i snimateljska ekipa popularne britanske televizije Channel 4, koja generira višemilijunsko gledateljstvo.

Cilj snimanja bio je prikaz vinskog turizma i kulture Kaštela te samim time pozicioniranje Hrvatske kao poželjne turističke destinacije na britanskom tržištu. Dodajmo kako je u sklopu koncepta emisije Aggy Dadan, višestruko nagrađivana umjetnica specijalizirana za izradu originalnih slastica, odabrana kao osoba koja će predstaviti maštovitu deliciju u Channel 4 emisiji „Extreme Chocolate Makers“.

Delicije koje je pripremala su čokoladna skulptura Kaštelanke u narodnoj nošnji te „cake map“ reljefa Hrvatske. Navedene je slastice pripremala tijekom događanja gdje su ujedno bili predstavljeni potencijali hrvatske regije te autentičnost ponude.

Značaj ovog projekta potvrđuje više od 100 uzvanika koji su prisustvovali događanju, a među kojima su predstavnici istaknutih britanskih turoperatera, zračne kompanije British Airways, britanskih medija kao što su The Mail on Sunday, The Financial Times, The Guardian, The Telegraph, The Independent, The Huffington Post (UK), CNBC i drugih.

Snimanje emisije za Channel 4 od velike je važnosti za razvoj ne samo percepcije Kaštela, već i posebnih oblika turističke ponude u Hrvatskoj koji se kao takvi sve više traže na britanskom tržištu.Emitiranje emisije predviđeno je za sredinu travnja 2019. što odlično odgovara obzirom da je riječ o ključnom razdoblju predsezone.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime