Britancima uhićenima u Tisnom zbog velikih količina droge, određen istražni zatvor

Zbog bojazni da bi na slobodi ponovno dilali...

Državljani Velike Britanije stari 26, 32 i 46 godina, koji su posljednjih dvadesetak dana uhićeni u Tisnom s većom količinama droga, zadržani su u istražnom zatvoru kako na slobodi ne bi ponovili kazneno djelo, doznaje se u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.


Protiv njih je šibensko tužiteljstvo donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje, prerade, uvoza ili izvoza tvari koje su u Hrvatskoj zabranjene zbog čega im je i određen istražni zatvor.

Podsjetimo, inspektori šibenskog odjela za droge uhitili su u dva različita slučaja zadnjeg dana srpnja ove godine dvojicu britanskih državljana starih 46 i 32 godine u Tisnom u kampu gdje se tijekom čitavog ljeta održavaju festivali elektronske glazbe.

Kod 46-godišnjaka policija je pronašla 11 tableta ecstasy i bočicu sa 20 mililitara droge GHB, poznate i kao ‘droga za silovanje’, a pretragom apartmana kojim se britanski turisti koristio pronašli su još 372 tableta ecstasyja te mu je sve to oduzeto tog istog zadnjeg dana srpnja. U kampu je uhićen i njegov 32-godišnji sunarodnjak kod kojeg su inspektori šibenskog Odjela kriminaliteta droga pronašli 11,4 grama ketamina, četiri grama kristala MDMA, 1,5 grama marihuane, devet tableta ecstasy, kao i novac za kojeg sumnjaju da potječe od prodaje droga.

Prošlog vikenda policija je na istoj lokaciji na kojoj traje niz različitih festivala elektronske glazbe, u noćnim satima uhitila i 26-godišnjeg britanskog državljanina koji je kod sebe imao 78,7 grama različitih vrsta droga i kada su ga policajci okružili, odlučio im je sve to dragovoljno predati, piše Šibenik in.

Kod sebe je imao ukupno 17,6 grama kokaina, sedam grama marihuane, 25,4 grama hašiša, 9,5 grama ketamina, 20,3 grama kristala MDMA i jednu tabletu ecstasy. Policija sumnja da je svu drogu posjedovao radi prodaje te noći na festivalu, a kao i u slučaju dvojice njegovih sunarodnjaka koji su uhićeni ranije, u nastavku kaznenog postupka i protiv njega je zbog opasnosti da bi na slobodi ponovno dilao drogu, određen jednomjesečni istražni zatvor.


Na blagdan Velike Gospe, točno pet minuta nakon ponoći, inspektori Odjela droga šibenske Službe kriminalističke policije, priveli su zbog posjedovanja narkotika još jednog britanskog turista, ukupno četvrtog ovog ljeta. Riječ je o 22-godišnjaku koji je uhićen u blizini kampa u kojem se održavaju festivalu elektronske glazbe, a koji je kod sebe imao tri grama marihuane, 3,8 grama hašiša, 7,8 grama MDMA i 49 tableta ecstasyja. Policija sumnja da je svu tu drogu namjeravao prodati posjetiteljima festivala u Tisnom pa je zbog nastavka kaznenog postupka predan pritvorskom nadzorniku, a prema svemu sudeći slijedi mu jednaka sudbina kao trojici njegovih sunarodnjaka protiv kojih je već određen istražni zatvor.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0