BRAVO, SPLITE! Već prije početka humanitarnog turnira, prikupljeno 100.000 kuna za vatrogasce

"Ova pomoć je usmjerena njima jer oni brane imovinu i živote svih nas. Najvažnije od svega, mislim da je ova akcija ponukala i druga koji su u mogućnosti da pomognu"

Humanitarna udruga CRO UNUM u nedjelju je organizirala malonogometni turnir na terenima Sportskog centra FESB-a na Sveučilišnom kampusu na Visokoj u Splitu. Na turniru su nastupiti članovi Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, Humanih zvijezda te veterani GNK Dinamo i veterani HNK Hajduk. Sva prikupljena sredstva donirana su Vatrogasnoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije, a tijekom trajanja humanitarne akcije sredstva su se mogla uplatiti putem računa Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum otvorenog u PBZ-u posebno za ovu prigodu. Broj računa je HR 3423400091510878116.


Među uzvanicima su se mogli vidjeti župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, zapovjednik JVP-a Split Ivan Kovačević, glavni županijski zapovjednik Dražen Glavina, savjetnik predsjednice RH Tomislav Mađar, rektor splitskog Veleučilišta Šimun Anđelinović, čelni čovjek splitske policije Slobodan Marendić… Tu je još niz dekana, profesora, vojnih i ratnih zapovjednika itd.

Dragan Primorac, osnivač Cro Unuma i pokretač nedjeljne humanitarne akcije nam je rekao:

– Želim zahvaliti svima koji su se odazvali, osobito mom prijatelju Ivanu Gudelju, legendi hrvatskog sporta. Cro Unum igra protiv humanih zvijezda, no to je tek uvod u utakmicu veterana Hajduka i Dinama. U samo tri dana prikupili smo 100.000 kuna, to je apsolutno fenomenalno, novci su prikupljeni rekordno brzo. To pokazuje da je Hrvatska zajedno kada je to god potrebno. Simbolična je povezanost hrvatskog sjevera i juga, a to me čini neizmjerno sretnim.

Veteranima Hajduka želim od srca zahvaliti jer su uvijek bili veliki. I tijekom mog djetinjstva oni su bili simbol onoga što je dobro i plemenito, onoga što nose Dalmacija i Split.

Veterani Hajduka i Dinama su mahom članovi humanitarne udruge Cro Unum. Sudjelovali smo u velikoj humanitarnoj akciji nakon kornatske tragedije u čast poginulim vatrogascima. Nakon toga je uslijedio niz akcija diljem zemlje.


Cro Unum je jedna od najvećih humanitarnih udruga u zemlji i uvijek je uz ljude kojima je to najpotrebitije. U ovoj fazi možemo samo reći. Ogromni resursi su potrošeni na početku ove sezone i vatrogasci nisu u stanju gasiti bez dodatne pomoći. Ova pomoć je usmjerena njima jer oni brane imovinu i živote svih nas. Najvažnije od svega, mislim da je ova akcija ponukala i druga koji su u mogućnosti da pomognu – kazao je Primorac.

Na Humanitarnom malonogometnom turniru nastupio je niz poznatih osoba iz javnog života kao i proslavljenih sportaša među kojima su Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Vilson Džoni, Ivan Gudelj, Nenad Pralija, Nikica Cukrov, Željko Mijač, Dragutin Čelić, Vlatko Đolonga, Darko Miladin, Hrvoje Vejić, Ivica Mornar, Dragan Primorac, Željko Pavlović, Igor Cvitanović, Fabijan Komljenović, Branko Strupar, Hrvoje Štrok, Drago Vabec, Dalibor Poldrugač, Davor Braun, Alen Peternac, Danijel Štefulj, Roy Ferenčina, Joško Jeličić, Tomislav Madžar, Damir Primorac, Franjo Arapović, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Igor Štimac i niz drugih.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0