Branitelj Zlatko Čipčić rekao Pauletiću: “Prijatelju Roberte, očekujem od tebe da staneš uz nas”

"Vjerujem da će nakon ovih izbora prestati progon hrvatskih branitelja. Treba nam država gdje se neće bacati spomenici poginulim hrvatskim vitezovima, a graditi četnički mauzolej"

U razgovoru s prijateljem Robertom Pauletićem, kandidatom Domovinskog pokreta za X. izbornu jedinicu u skorašnjim izborima (drugi na listi iza Ruže Tomašić), umirovljeni bojnik Zlatko Čipčić-Čipe istaknuo je kako očekuje da će nakon ovih izbora Državno odvjetništvo prestati politički proganjati hrvatske branitelje.


– Nikad se neću  pomiriti sa činjenicom da je Tomislav Merčep u zatvoru a razni stanimirovići šetaju slobodno – ističe Zlatko Čipčić, inače predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije Split.

– Svjedoci smo političkog progona u slučaju Lora. Zamislite, zloglasni Kapetan Dragan nije osumnjičen za nijedan smrtni slučaj, a Tomi Dujiću  se sudi po zapovjednoj odgovornost, Tomi koji je u tom razdoblju imao 21 godinu, a uz njega se također sudi i Emiliju Bunguru. Ti procesi traju dvadeset godina i uništavaju te obitelji koje nakon rata vode svoje privatne ratove i ne vidi im se kraja! – ogorčen je Čipčić, koji nadalje kaže:

– Možete li zamisliti da država proganja politički osuđene moje suborce, te im je ovršila mirovine i stanove zbog naknade koja je isplaćena četnicima? Je li to hrvatsko državno odvjetništvo, koje ekspresno progoni navijače, kao u slučaju  Uzdolje, a oni koji su  silovali i ubijali šetaju slobodno?

Robert Pauletić na to mu je rekao:

– U Saboru ću se boriti za interese branitelja, a po svemu sudeći, Domovinski pokret će sudjelovati u formiranju Vlade. Temelj hrvatske državnosti je Domovinski rat, mi okupljamo hrvatske domoljube kojima je nacionalni interes na prvom mjestu, a branitelji su stvorili ovu našu Hrvatsku i po mom mišljenju zaslužuju punu podršku i respekt, a ne hajke!


Čipčić je nadalje istaknuo:

–  Lora je politički proces, jer tri dana prije tjeralice za generalom Gotovinom  dolazi do prekvalifikacije djela iz prekoračenja ovlasti u ratni zločin, te teroristi i četnici postaju civili. To je početak izjednačavanja krivnje uz parolu “tko nas, bre, zavadi”. Isto tako bih istaknuo da Lora nije nikakav logor, nego vojnički pritvor od 60 metara kvadratnih, od čega se pola koristilo za ratne zarobljenike! Vratite se u to vrijeme i vidjet ćete izjave vodećih političara i pritisak na pravosuđe. Treba nam pravosuđe koje će vratiti vjeru u bolju Hrvatsku, gdje se neće bacati spomenici poginulim hrvatskim vitezovima, a graditi četnički mauzoleji. Ponosan sam na svoje suborce i nikad se neću prestati borit za njih!Na kraju Čipčić ističe: -Ovo su isključivo moji stavovi te napominjem da veterani 72. bojne Vojne policije nikad neće biti u službi bilo koje stranke, niti nas zanimaju  stranački interesi. Od pobjednika novih parlamentarnih izbora očekujem da ih vodi samo ljubav prema Domovini bez osobnih interesa, te da ovaj izmučeni narod  mirno živi u najljepšoj zemlji na svijetu. Od političara očekujem da nas prestanu zamarati ustašama i partizanima! Od tebe, prijatelju Roberte, očekujem da staneš uz nas branitelje!

Pauletić mu je odgovorio: -Domovinski pokret je i osnovan za to da sluša narod i služi mu, a branitelji su najbolji dio našega hrvatskog naroda. Prijatelju Čipe, u Saboru ću se boriti za vas branitelje svim snagama, a ne sumnjam da će i moj Domovinski pokret, ako dođe u priliku formirati vlast, ispraviti brojne nepravde koje su nanijete našim braniteljima!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Dosada …
    Upoznajte mladića! Ja sam Polina, imam 23 godine, plavuša, smiješna i vitka! Slabo govorim samo hrvatski.
    Razgovarajmo, inače je dosadno! Možemo se upoznati, prošetati, plivati))
    Pošaljite mi e-mail —- >> 18pop.tk Moj profil polinkakkis

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime