Godina dana prošlo je od posjeta slavnog hollywoodskog glumca Brada Pitta Šibeniku i one silne euforije oko njegova zanimanja za ulaganje u nekretnine na području Zablaća gdje grupa investitora planira po zamislima čuvenog zadarskog arhitekta Nikole Bašića izgraditi mini grad, piše ŠibenikIN.

– Iako Brad Pitt u međuvremenu ipak nije uložio svoj novac u ovaj projekt, zasad sve ide po planu i vjerujem da će gradnja naše velike stambeno-poslovne zone u Zablaću moći započeti kroz otprilike još godinu dana – kaže poznati šibenski odvjetnik Branko Baica koji u medijima istupa kao pravni zastupnik investitora projekta vrijednog oko 600 milijuna eura.

Čeka se Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja, a istovremeno se radi na sedam potrebnih studija čije je donošenje potrebno za projekt, kaže odvjetnik.

– Riječ je o geomorfološkoj, prometnoj i energetskoj studiji, te studijama utjecaja mora, valova i vjetra na projekt, kao i utjecaja projekta na okoliš, a u sve su uključeni i konzervatori – govori Baica i otkriva da je švicarski konzorcij ‘TFI Gestion’, koji investira u Zablaće, u završnoj fazi otkupa terena i okrupnjivanja zemljišta.

U ovom trenutku pregovaraju s više hrvatskih poslovnih grupacija koje bi im se mogle u tom poslu pridružiti kao strateški partneri.

– Sve ide svojim tijekom i nastavi li tako, kroz godinu dana mogli bismo početi s radovima vrijednim oko 600 milijuna eura – govori Baica pred čijim je timom ostalo još mnogo ‘papirnatog’ posla, a tek slijedi izdavanje građevinske dozvole za projekt nove četvrti u kojoj će živjeti između tri i tri i pol tisuće ljudi, dok će u vrijeme sezone u hotelima i drugim turističkim kapacitetima boraviti još toliko gostiju, piše ŠibenikIN.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.