Bračni par bacio novorođenče u žbunje: Majci 14 godina zatvora za ubojstva

Bračni par je svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste

M. Š. , priznala je krivnju za ubojstvo svog tek rođenog djeteta, te joj je Županijski sud u Mostaru izrekao kaznu u trajanju od četrnaest godina.


”Županijsko tužiteljstvo HNŽ je zaključilo Sporazum o priznanju krivnje s optuženom M. Š. , kojeg je prihvatio Županijski sud u Mostaru, za kazneno djelo Ubojstvo iz čl. 166. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, počinjeno prema svom tek rođenom djetetu, te joj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.

Tužiteljstvo je prilikom zaključivanja Sporazuma s optuženom i njezinim braniteljem i određivanjem predložene sankcije, koja je u zakonskom okviru, cijenilo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani optužene, navode u priopćenju.

”Stoga, Tužiteljstvo smatra da će izrečenom kaznom zatvora u trajanju od 14 godina biti zadovoljena kako specijalna, tako i generalna prevencija, te da će ona imati značajan utjecaj kako na počinitelja, tako i na druge eventualne počinitelje navedenog kaznenog djela.

Podsjetimo, 28. veljače Županijsko tužiteljstvo HNŽ zaključilo Sporazum o priznanju krivnje sa optuženim M. Š. , za ubojstvo bebe kojeg je 05. ožujka prihvatio Županijski sud u Mostaru, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina.

Shodno tome, u ovom predmetu izrečena je ukupna kazna zatvora u trajanju od 29 (dvadeset devet) godina, kažu iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Inače, 12. rujna javnost je saznala da je na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

Prema navodima iz optužnice, M. Š. je 6. rujna došao u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja, pišu Imotske novine.Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a M. Š. je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju. Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Usljed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.

Djeca ovog bračnog para smještena su u ‘Majčino selo’ u Međugorje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime