Jedna od splitskih prometnica – Bračka ulica – koja se nalazi između dva velika kotara – Mertojaka i Žnjana, ponovno je “na meti” nezadovoljnih stanara. Točnije – nikada nije ni prestala biti, jer tu se uvijek nešto radi, popravlja i dorađuje  kako bi se spriječili pogibeljni sudari osobnih automobila,  kombija, te motocikla.

No stvari umjesto da se poprave one su sve gore. Mnogi su građani mislili kako će nakon izgradnje rotora prošle godine sve krenuti u pravom smjeru, ali.., to se nije dogodilo! Dapače, i rotor je “upao” za 10 cm i htio ne htio preko rupe moraš. Svi radovi rade su po principu – “drži vodu dok majstori odu”, a mi građani sve to plaćamo.

–  Nastavljen je gradski nemar prema putnicima i pješacima – kazuje nam stanovnik Bračke ulice R.S. Ovaj 34-godišnjak ne želi izići punim imenom i prezimenom (podaci poznati redakciji, op.a.), jer mu je, kaže, to jedino jamstvo da će se nakon osam godina možda nešto pokrenuti, „kada sve izađe u javnost“.

O čemu se sve radi ilustriraonam je fotografijama snimljenim prije nekoliko dana, te objašnjava u čemu je problem.

“Na djelu je dugogodišnji nemar”

–  Inače,  od strane gradske vlasti vlada dišpet prema građanima Splita, koji nisu poslušni, koji nisu odani administraciji iz Banovine, kao ni političarima vladajuće stranke. Na djelu je dugogodišnji nemar gradske vlasti nemar prema putnicima i pješacima. Godinama se obećava, ali se ništa ne poduzima za uređenje autobusne stanice i pločnika koji vodi do nje. Nije se izgradila ni pješačka zona, te se na taj način dovodi u opasnost pješake i putnike koji izlaze iz autobusa.

Da ne govorimo kako tu prolazi dosta male djece i  učenika;  osnovnoškolaca i srednjoškolaca – kazuje nam sugovornik, te pokazuje fotografije sporne lokacije, nakon čega smo sve s njim prošli pješice.– Pa, gledajte, automobili prolaze iz rotora na nezakonitinačin „divljim putem“ koji zapravo nije put, te ga koristi nekolicina vozača koja dovodi u opasnost sebe i pješake.

Urušavanje ovog puta je sve izglednije, vremenske nepogode i prolazak automobila čine svoje i samo je pitanje vremena kada će netko nastradati – upozorava R.S.

“Želimo žurno rješenje”

–  Pozivamo stoga gradske vlasti da žurno pronađu rješenje, a i zakon im nalaže da zaštite pješake i da žurno pristupe zatvaranju nelegalnog i divljeg puta. Pa, zar još jednom mora doći do pogibeljnog urušavanja, ovog puta divljeg puta, a prije zida, koji je odnio život mlade studentice?  U našem Splitu nikako stvari ne dolaze na svoje. Bitno je jedino uhljebljivanje i prava je sreća da nema više tragedija – za kraj će naše ophodnje Bračkom ulicom ogorčeni 34-godišnji Splićanin.

Hoće li se u Banovini netko u gradskim službama, ili pak  gradonačelnik Andro Krstulović Opara , te njegovi najbliži suradnici, koji godinama znaju za ovaj i sve goruće probleme ovog Grada konačno zaista trgnuti – vidjet ćemo. Hoće li konačno političari i državi službenici shvatiti da su na položajima zbog nas i za nas a ne zbog sebe.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime