Božić je sve bliže, adventska zbivanja već su odavno počela diljem zemlje, no glavnina događanja tek nas očekuje u ostatku mjeseca.

Split ima svoj Zimski akvarel, a Žrnovnica se prvi put ove godine pridružuje adventskim gradskim zbivanjima. Kako najavljuju organizatori iz udruge Žrvanj, “Božićna štorija u Žrnovnici” bit će nešto sasvim drugačije od svega viđenog u Splitu do sada. Odvijat će se u centru Žrnovnice, u “Bašti”, a trajat će tri dana, od 21. do 23. prosinca.

– Odlučili smo se na ovu manifestaciju jer cijelom istoku grada nedostaje zimskih događanja. Udruga Žrvanj doslovno mjesecima priprema veličanstvena tri dana – 21, 22. i 23. prosinca (petak, subota, nedjelja) gdje smo se potrudili da se svi posjetitelji sjajno osjećaju. Posebno smo ponosni na našu ponudu hrane i pića. Moći će se kušati grill domaće kobasice, domaći kiseli kupus uz kobasicu, fritule, povremeno će biti i fažola. U ponudi ćemo jedini na splitskom području imati pravi planinski čaj. U ljekovitim mosorskim travama posjetitelji moći uživati u šalici zdravlja. Čaj će moći kombinirati s nekom od rakija domaćih OPG-ova. Uživo ćemo peći soparnik pred posjetiteljima, a prezentirat ćemo i plisnac, tadicionalni specijalitet Žrnovnice – govori nam članica Žrvnja Dora Vlajić, voditeljica manifestacije “Božićna štorija u Žrnovnici”.

Žrnovnica

– Sve tri večeri publiku će uživo zabavljati različiti izvođači, a osobito smo ponosni na naše župljane koji će sve tri večeri uprizoriti žive jaslice. Imat ćemo žive životinje, a koje sve, neka ostane iznenađenje. U nedjelju će sigurno djecu oduševiti dolazak Djeda Božićnjaka na kočiji s pravim konjima. Podijelit će se darovi za svu djecu koja dođu, imat ćemo umjetni snijeg. Sve u svemu već sada imamo najave da će Žrnovnica sve tri večeri biti krcata, zato požurite i ne propustite biti dio najbolje osmišljenog “Adventa” na splitskom području koji će u cijelosti biti prilagođen svim generacijama – obiteljima s djecom, a u kasnijim satima mladima – zaključuje Dora Vlajić koja se zahvaljuje Mjesnom odboru Žrnovnica na pomoći oko organiziranja ovog događaja.

PROGRAM BOŽIĆNE ŠTORIJE U ŽRNOVNICI

Petak 21.12.2018.
17.30-18.30 Žive jaslice s pravim životinjama – uprizorenje uz nastup benda mladih župe UBDM Žrnovnice
18.30-19.30 Igrokazi i recitacije djece iz DV Trešnjica s Korešnice, DV Tratinčica iz Žrnovnice te učenika OŠ Žrnovnica
20.30-23.00 NASTUP Goodies bend

Subota 22.12. 2018.
17.00-20.00 Gastro show – ŠTO SU JELI NAŠI STARI (priprema i degustacija: brujet od anguja, soparnik ‘plisnac‘, riječna pastrva sa žara, pole, slatko s đemom od žrnovske jabuke)
18.00-20.00 Zlatni mikrofon (nastupaju: Plesni klub TSM, Roko Blažević, Lorena Bućan, Siniša Vidović i drugi)
18.30-20.00 Žive jaslice s pravim životinjama – postava
20.30-23.00 NASTUP DJ Brothers

Nedjelja 23.12. 2018.
17.00-17.30 Pjevana Sv. Misa u crkvi UBDM u Žrnovnici i dolazak betlehemskog svjetla u crkvu
18.00-19.00 Žive jaslice s pravim životinjama – postava
18.30-20.00 dolazak obitelji Djeda Božićnjaka na kočiji koju vuku konji, uz snijeg koji pada te podjela darova najmlađima i fotografiranje uz prigodnu glazbenu podlogu
20.30-23.00 NASTUP Festivo bend

Resident DJ sve tri večeri bit će Kiwi Antimixer, dugogodišnji DJ kultnog Shakespearea, voditelj programa je Ivica Bebić.
Generalni pokrovitelj događaja je Turistička zajednica Grada Splita, a ostali pokrovitelji Županija splitsko-dalmatinska, Grad Split, Spalatum DMC, Marin Expert, Mesnica Treso, MM Tours, Obrt za prijevoz Vedran Cigić, Tiskara Perun Graf, Mesnica Katavić, Nird i Čistoća Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime