Splitski Đardin je i ove godine postao prava božićna čarolija za djecu i obitelji. Ovaj božićni kutak u subotu navečer zasvijetlio je u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, a u 18:15 sati splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara zapalio je prvu adventsku svijeću.

– Nadam se da ćemo u sljedećih mjesec dana osjetiti onu puninu Božića i iščekivanja Božića. Grad je osvjetljen, puno je sretnih ljudi, a to je ono što nam na kraju teške i vrijedne godine svima dobro dođe. Želim svim sugrađanima i onima koji će nas posjetiti da se posvete svojoj obitelji i rekapitualciji svojih poslova, da se pripreme za sljedeću godinu, budu u miru, zdravlju i dobro dočekaju nadolazeći Božić – kazao je Opara.

U Đardinu će se svaki dan održavati tematski programi poput nastupa crkvenih zborova, nastupa mladih glazbenika u suradnji s Glazbenom mladeži Split, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu. Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe, a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe.

– Nadamo se najsunčanijem Adventu do sada. Pred nama su brojna događanja. U Đardinu smo za vikend osmislili brojna dječja događanja u 11 i 18 sati, a novost ove godine su dvije slatke kućice, tako da će se roditelji, bake i djedovi moći ugrjati toplim napitcima i zasladiti nečim slatkim – kazala je direktorica splitskog TZ-a Alijana Vukšić.

Kako su Splićani uživali prvi dan Adventa, pogledajte u fotogaleriji.Navečer je na Rivi počeo koncert Giuliana…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime